Los bericht bekijken
  #312  
Oud 18 augustus 2009, 21:38
jiffy's schermafbeelding
jiffy jiffy is offline
Member
 
Geregistreerd: 14 juli 2007
Locatie: Enkhuizen - Multikabel
Ziggo Internet: -
DTV: -
Berichten: 37
Standaard

Dat kun jet niet meer instellen. In de tijd van Multikabel bestond idd de mogelijkheid via de pagina met instellingen aan te geven dat je je eigen mailserver wilde gebruiken (via een relayserver van Multikabel, dat wel), waarbij je het te gebruiken domein kon vermelden.

Bij het ontstaan van Ziggo is deze mogelijkheid helaas gesneuveld, waarbij uitsluitend voor oud-Multikabelers die deze mogelijkheid vóór het Ziggo-tijdperk gebruikten, de mogelijkheid tot het gebruiken van een mailserver voorlopig open bleef staan.

De bedoeling was dit volledig af te schaffen, waarmee het hebben van een eigen mailserver ernstig bemoeilijkt zou worden. Zoals gezegd: voorlopig draait het dus nog door, mede dankzij ernstige protesten van de gebruikers vereniging.

Een moeilijk punt was daarbij nog wel dat bij een wijziging van je ip-adres je server niet langer bereikbaar was tot het moment dat een van de behulpzame Ziggomedewerker welke dit forum frequenteren een handje hielpen. Dit 'handje helpen' is uiteindelijk vervangen door een scriptje dat een eventueel gewijzigd ip-nummer automatisch verwerkt, hetgeen een fikse vooruitgang is: als het goed is moet binnen twaalf uur na een ip-wijziging je mail weer binnenkomen.

All in all draait het voor de mensen die het oorspronkelijk al gebruikten voorlopig dus goed door, maar of dit permanent is durf ik zeker niet te zeggen. Ik hoop het wel... Ondanks dat ik geen fanatiek mailer ben is het voor mijn eigen domeintje wel verrekte praktisch om te hebben en ik zou het bijzonder onaangenaam vinden als de mogelijkheid zou vervallen.

Voor iemand die nu pas een mailserver wil gaan draaien bij Ziggo: tough luck. Verzin een andere oplossing en bestook in de tussentijd Ziggo met verzoeken om deze mogelijkheid weer op de oude Multikabel-manier open te gooien.
__________________
Life sucks. Then you die. Then they throw mud in your face. Then you get eaten by worms. Be happy it happens in that order...Dikke Bertha