Discussie: CI+ bij Ziggo
Los bericht bekijken
  #63  
Oud 18 augustus 2009, 20:03
Fjacobse's schermafbeelding
Fjacobse Fjacobse is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 juni 2009
Locatie: Zoetermeer / Casema
Ziggo Internet: Ai1-plus
DTV: Samsung UE48H6400AWXXH Neotion, 32pfl7675H/12 Neotion, Samsung DCB-H380, Humax IR-FOX C(2x), Samsung
Berichten: 1.106
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Kreukel Bekijk bericht
Al geruime tijd ben ik de diverse sites aan het afstruinen in 'leech modus' om kennis te vergaren; de technologie staat immers niet stil, evenals allerlei onheilstijdingen over Alphcrypt. Maar nu de kogel door de kerk is bij Ziggo, al moet de praktijk nog gaan uitwijzen wie-wat-hoe en waar, lees ik overal commentaar en blijkn=baat bestaat er nog knap wat onduidelijkheid
Zo ook bij de post hierboven.

volgens mij zijn de volgende situaties aan de orde met bijbehorende gevolgen:
1: TV+settop box: moet gewoon blijven werken, anders breekt de pleuris good los bij Ziggo (Kassa, Radar enz)
2: TV met CI-slot en Alphacrypt: totdat er een update plaatsvindt in het protocol blijft dit gewoon werken, omdat CI geen raad weet met CI+informatie en dat dus negeert, (ook HTPC's en andere 'opstellingen'),
3: TV met CI+slot: hier ontstaat het probleem want, en dat moet nog maar eerst bewezen worden, als Ziggo de mogelijkheden ten volle benut, kunnen ze non-CI+ modules laten blokkeren.

De redenen om CI+ uit te rollen volgens alle doemscenario's daargelaten, kern van de vraag zou eerst moeten zijn: welke TV heb ik? Zit daar een CI+slot in en, zo ja, heb ik een Alphacrypt. Pas bij twee keer ja kun je tegen een probleem op lopen, maar voor hetzelfde geld zijn de techneuten bij Ziggo niet bij machte om het CI+doemscenario te implementeren.
Eerst zien, dan geloven lijkt me, gezien het technisch verleden van Ziggo niet meer dan op z'n plaats.

Maar, da's mijn mening
Hoe je er ook tegen aankijkt, het gaat mij erom dat Ziggo CI+ op een nette manier invoert en toezeggingen uit het verleden nakomt.
Dat nu lijkt mij, (op z'n zachtst gezegd) niet te gaan lukken.

Je kunt alles allemaal op je eigen manier interpreteren, maar er zitten ontegenzeggelijk een flink aantal addertjes onder het gras.
Anoniem doet zonder twijfel zijn best, maar "echte" informatie waar je iets aan hebt (oeps, nu krijg ik een half forum over mij heen) krijg je meestal ook niet.

Van ArChie (hoewel hij regelmatig wordt afgeschilderd als "ziggo-tegenstander") krijg je wat dit betreft de meest professionele informatie. Altijd "to the point", valt niet persoonlijk mensen aan en bovenal is zijn technische kennis onmisbaar (in mijn ogen) voor dit forum. Ik heb in iig veel van hem opgestoken; geen vage verhalen, maar altijd to "the point" en met kennis van zaken.

Laatst gewijzigd door Fjacobse; 18 augustus 2009 om 20:31 Reden: tekstueel
Met citaat reageren