Discussie: Klacht: telefonie
Los bericht bekijken
  #9  
Oud 18 augustus 2009, 18:33
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Voor zover ik weet mogen openstaande kosten nog geruime tijd na het daadwerkelijk gebruik gefactureerd worden aan een klant. In dit geval vind er een correctie plaats, ik weet alleen niet of dat hier ook op van toepassing is.

Daarnaast waar zit de fout?
Als een nummer 10ct/min kost, en je betaald abusievelijk 1ct/min door een fout in de doorberekening. Mij lijkt het dat de aanbieder dit binnen redelijke termijn nog mag corrigeren en incasseren. Je hebt het immers zelf verbruikt, en had dus ook de daaraan gekoppelde kosten kunnen weten.

Jullie zeggen, berekend is berekend, en geincasseerd is geincasseerd. Ben ik het niet met jullie eens. Zal de situatie namelijk eens omdraaien. Stel er zijn jou teveel kosten in rekening gebracht door een foutieve berekening,

1- Ziggo komt erachter, maar tja, berekend is nu eenmaal berekend, en geincasseerd is nu eenmaal geincasseerd, dus jammer klant, lekker pech, je krijgt het teveel betaalde niet terug.

2- Ziggo komt erachter na 6 maand, en corrigeert de teveel betaalde kosten met de klant.

Kies je in deze situatie ook voor optie 1, of nu opeens wel voor optie 2? Als je in mijn geschetste situatie voor optie 2 kiest, dan moet je ook zo eerlijk zijn dat het ook andersom kan werken, besef je dat niet dan meet je met 2 heel verschillende maten.

Ik durf bijna te wedden dat alle mensen die hier gereageerd hebben met "berekend is berekend", wel hun geld terug willen hebben als ze teveel betaald hebben, dan mag een provider (binnen een redelijke/wettelijke termijn) volgens mij ook te weinig betaalde gelden alsnog in rekening brengen en incasseren.
__________________