Los bericht bekijken
  #70  
Oud 18 augustus 2009, 15:21
SANEX^'s schermafbeelding
SANEX^ SANEX^ is offline
Member
 
Geregistreerd: 22 mei 2008
Locatie: Groningen
DTV: Samsung H360R
Berichten: 44
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fjacobse Bekijk bericht
Het lijkt er nu op dat Ziggo wel bepaalt wat goed voor ons is en niet andersom. Volgens mij gaan we dan ver terug in de tijd! Het lijkt mij dat klanten wensen/eisen hebben en dat leveranciers daaraan (proberen) te voldoen. En niet dat een leverancier bepaalt wat wel of nietbgoed is voor een klant.
Chapeau voor Ziggo. Zij weten als geen ander wat de hekelpunten zijn van klanten. Ziggo geeft hiermee aan welke apparaten geschikt zijn om CI+ te ervaren zoals Ziggo vindt dat het hoort te functioneren. Vermoedelijk ook vooral om een hogere klanttevredenheid te halen. Ziggo heeft het recht dat te bepalen, want Ziggo biedt de commerciele dienst aan. Het is op deze manier glashelder: wil je optimaal gebruik maken van CI+ dan moet je een gecertificieerde televisie kopen. Doe je dat niet dan is het risico aan jezelf.

Zolang Ziggo niet moedwillig het aangeboden CI+ signaal van niet gecertificeerde CI+ televisies op zwart zet bestaat er geen nadeel aan de certificatie. Sterker nog, ik kan enkel voordelen verzinnen. Als je moedwillig een televisie wilt gebruiken die volgens Ziggo niet goed genoeg is maar die voor jou wel voldoende is, wat is het probleem dan precies? Stel dat Ziggo in het áller-ergste-geval zelfs ervoor kiest om niet ondersteunde televisies op zwart te zetten, dan zou ik dat zelf niet waarderen maar anderzijds hebben ze het recht wel. Als zij daarmee denken een hogere klanttevredenheid te halen dan is het jammer dat het de mogelijkheden van klanten beperkt, maar het is hun goed recht. Jij mag zonder problemen die televisie in je woonkamer laten staan en hem gebruiken voor je console, digitenne of wat dan ook. Je hóeft geen CI+ van Ziggo af te nemen. Of dat in jouw ogen klantvriendelijk is dat is een andere discissie.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fjacobse Bekijk bericht
En dat Ziggo (misschien) het eerste 'pispaaltje' is, heeft misschien ook wel iets met het verleden te maken. Je kunt een organisatie verbeteren of zorgen dat klachten niet meer bij jou terecht komen. Ik persoonlijk zou als professioneel bedrijf opteren voor het eerste!
Ziggo zorgt door de organisatie te verbeteren (de Ziggo CI+ certificatie) dat klachten niet meer Ziggo terecht komen. Twee vliegen in één klap dus.