Discussie: Vraag: Scherptediepte randen objecten
Los bericht bekijken
  #2  
Oud 18 augustus 2009, 11:04
Sjaool's schermafbeelding
Sjaool Sjaool is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 april 2009
Locatie: Emmeloord / @Home
Ziggo Internet: Alles-in-1 Plus / Cisco epc3212 / WNDR3700 v1
DTV: Humax iHDR-5200C / Humax iHDR-5050C / Samsung UE32F5500
Berichten: 2.855
Standaard

Ik heb het probleem niet maar iemand op Tweakers heeft ook een Panasonic en die heeft dit te melden.

Citaat:
De enige notitie hierin is het gebruik van 100Hz, soms wil deze namelijk iets te gretig ingrijpen. Hierdoor worden lijnen, met name kleurovergangen, lelijk getekend. Dit kan vergeleken worden met een pixelbrei aan trail. (object - randen - pixelbrei - andere kleuren) Andere merken zoals Samsung en Sony springen hier beter mee om.
Het is wel een ander type Panasonic en ook weet ik niet of de TX37G10 over 100 Hz beschikt maar het is het proberen waard.

Het is sowieso aan te raden om elke beeldbewerkingsfunctie die de televisie heeft uit te schakelen omdat die vaak veel meer kwaad aan richten dan goed doen wat beeldkwaliteit aan gaat.

Nu vind ik zelf dat een LCD veel hardere contrasten heeft en daardoor dit verschijnsel ook kan optreden maar of dat bij dit type LCD ook zo is weet ik natuurlijk niet.

Panasonic 2009 - C, X, S, G, V en Z serie, deel 5]Dit is misschien ook een interessante thread voor jou op Panasonic 2009 - C, X, S, G, V en Z serie, deel 5]Tweakers.net.
Deze thread is helemaal gewijd aan de nieuwe Panasonic serie en het is misschien verstandig om daar jouw vraag ook eens te stellen aangezien daar veel meer eigenaars rondlopen met jouw type LCD televisie.
Ze zijn daar trouwens al bij het 5e deel aanbeland.

[EDIT]
Oops, vergeet helemaal dat die thread een de plasmatelevisies van Panasonic is gewijd.
[/EDIT]

Laatst gewijzigd door Sjaool; 18 augustus 2009 om 11:14 Reden: Domme verwijzing plasma, TS heeft LCD