Los bericht bekijken
  #45  
Oud 18 augustus 2009, 10:38
m-snel's schermafbeelding
m-snel m-snel is offline
Member
 
Geregistreerd: 18 augustus 2009
Locatie: Oud Casema gebied Utrecht
DTV: Mutant HD2400 en Xtrend ET9000
Berichten: 95
Standaard

Volgens mij is de handel van Ziggo om abonnementen te verkopen en zo veel mogelijk abonnees te krijgen/houden. Ik snap de actie van het moedwillig uitschakelen van CI dan ook niet (nu alleen nog op CI+ apparatuur maar dan nog). Als je toevallig een CI+ tv hebt en een CI module werkt dit toch? Maak het dan niet expres en onnodig moeilijk door dit uit te zetten (dat je geen ondersteuning geeft vind ik prima en begrijp ik heel goed, maar het uitzetten... heeft de klantenservice tijd teveel). Je wil het de klant toch niet moeilijker maken om een abbo af te nemen (of op extra kosten jagen door iets wat tot nu toe werkte ineens uit te schakelen)?

Die eisen van de contentaanbieders geloof ik niet. Ziggo is de eerste die aangeeft het te gaan gebruiken op de hele wereld, lijkt me sterk dat Hollywood zich enorm druk maakt om een landje als Nederland en alleen hier en bij één provider de eis neerlegt.

Ziggo had bij mij een positieve associatie aangezien ze klanten de mogelijkheid gaven eigen apparatuur te gebruiken zoals eigen decoders, HTPC's etc. (in tegenstelling tot UPC welke je hun decoders door de strot duwen en verder alles blokkeren). Maar dit is weer gedrag van een arrogante monopolist (wij bepalen wel wat goed voor je is).

Ik kijk even aan hoe dit loopt (ook met de aankomende concurrentie op de kabel lijkt het me toch dat je graag zo positief mogelijk bij mensen in het geheugen zit) maar als mijn smartcard niet meer werkt in mijn DM8000 is het dag Ziggo en hallo Canal Digitaal. Misschien qua zenders en bitrate iets minder als Ziggo digitaal, maar voor mij is dit ondergeschikt aan het gebukt gaan onder een totalitaire aanbieder die moedwillig en zonder reden bepaalt wat ik in huis moet hebben om het privelege te hebben om hun abbo af te nemen.