Los bericht bekijken
  #60  
Oud 18 augustus 2009, 10:17
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door sgt1kuifje Bekijk bericht
Voor de duidelijkheid: Je moet hiervoor niet bij Ziggo zijn maar bij Sony. Sony is je fabrikant en deze schrijft ook de firmware. In deze firmware staat bij 'systeem update' op welke url de tv moet zoeken voor een update van de firmware (en geloof me, dat is zeker geen site van Ziggo maar in geval van Sony is dat een site van Sony).
En als ik het goed heb kijkt de firmware met 'systeemvervanging' welke firmware het meest geschikt is voor jouw tv. Download de firmware dan automatisch en wat ik begrijp in jouw verhaal heeft de tv buiten jouw weten om de firmware ook automatisch ge´nstalleerd. Dit laatste lijkt mij heel erg stug maar dan praat ik uit ervaring. (Ik heb een 46W5500 en kan alleen mbv een usb een update uitvoeren voor de firmware).
Misschien is het handig als je eerst wat meer leest over de ongevraagde firmware updates voor de Sony TV's. Er is voldoende over te vinden op dit forum. Dan had je ook geweten dat Ziggo firmware updates verspreid via de kabel op een soortgelijke manier als ook gebruikt wordt voor de door Ziggo "gecertificeerde" kabel ontvangers. Via die methode is een test firmware versie op de TV's terecht gekomen van nietsvermoedende Ziggo/@Home klanten. Er zijn dus meer methodes voor het updaten van firmware dan via het Internet of via een USB stick die voor onaangename verrassingen kunnen zorgen als je daar als klant niet van bewust bent.