Discussie: Vraag: Dossier nog niet gesloten.
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 17 augustus 2009, 23:19
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard Dossier nog niet gesloten.

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
- Panasonic, de toeleverancier is out of business. Panasonic is op zoek naar alternatieve haalbare oplossingen Dit dossier is dus zeker niet gesloten, ondanks dat de ontvanger als ~ 3 jaar niet meer geleverd worden.
Dat is eng, want als Panasonic er nu al 3 jaar over doet en nog een paar jaar blijft "zoeken", dan is dat apparaat wel zo'n beetje aan het eind van zijn latijn. Al die tijd zal Ziggo rekening moeten blijven houden met de beperkingen die deze doos op het Ziggo netwerk met zich meebrengt.
Ik heb het idee dat Panasonic nu niet echt vreselijk zijn best doet. Uitbesteden aan een nieuwe club kost alleen maar geld, verkocht wordt ie niet meer dus wat dat betreft is dat ding voor hen waarschijnlijk al iets dat op EOL (EndOfLife) lijkt.
Dat ding nog nieuw leven inblazen is ook niet meer interessant vanuit het oogmerk van afzet van nieuwere decoders.

Onderdeel van de Ziggo certificatie is ongetwijfeld dat Ziggo in aanpassingen op het DTV netwerk rekening blijft houden met de beperkingen van decoders. Aan de ene kant zal Ziggo bij de toeleveranciers van boxen vragen om nieuwe firmware aan de andere kant als dat niet lukt er of "omheen werken" of anders het als een blok aan het been blijven meeslepen.

De vraag is "Hoe lang blijf je dat volhouden?" en "wat doe je dan vervolgens?". Ik hoop niet dat we wachten tot een box formeel EOL wordt verklaard met als uiterste consequentie dat ook de status Ziggo certified vervalt, met gevolgen van dien.
Zo'n soort situatie krijg je natuurlijk ook als een fabrikant het gewoon, om wat voor reden dan ook vertikt om nieuwe firmware uit te brengen. Hij kan dat natuurlijk ook net als Panasonic voor zich uit gaan schuiven en zich beroepen op bv overmacht.
De vraag is "In hoeverre kan Ziggo afdwingen dat fabrikanten hun firmware aanpassen aan nieuwe Ziggo requirements?"

Met deze Panasonic box begin ik me echt serieus af te vragen of we samen met Ziggo lijdzaam op "het einde" moeten gaan wachten.
__________________
BenJ