Los bericht bekijken
  #12  
Oud 17 augustus 2009, 21:52
meermeer's schermafbeelding
meermeer meermeer is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 13 april 2008
Locatie: Regio Alkmaar
Ziggo Internet: 50/5
Berichten: 238
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Problemen als deze kunnen mogelijk voortkomen uit de volgende oorzaken:

1. Modem/router conflictproblemen. Er zijn al veel routers gevonden die probleemloos bleken samen te werken met een bestaand modem, maar die met dit nieuwe modem problemen gaven die varieerden van het voortdurend resetten van het modem, via slechte doorvoersnelheden, tot het volledig bevriezen van de router. In alle gevallen verdwenen de verschijnselen nadat de router was teruggezet naar de fabrieksspecificaties. Het kan daarna nodig zijn een "installatie wizzard" te draaien en Ziggo als provider op te geven en indien dat ontbreekt een cable modem without password o.i.d.

2. Gigabit problemen. In een aantal gevallen bleken routers/PC's problemen te hebben met de Gigabit RJ45 interface van de Arris (of met hun eigen interface). Oplossingen hiervoor variëren van betere UTP kabel en nieuwe firmware voor Gigabit routers, via routers/PC's fixed op fullduplex 100Mbits zetten (i.p.v. autodetect) tot nieuwe drivers voor PC ethernet adapters.

Ikzelf was aanvankelijk ook redelijk verbaasd over het (via LAN) onbenaderbaar zijn van de router bij problemen die in principe tussen modem en router (WAN dus) spelen. Dat is iets dat je van goede (vaak linux-achtige) software niet verwacht. Zo heb ik ook gevoelsmatige bezwaren tegen het terugzetten van de MTU. In de praktijk geef je dan toe dat de oude hardware/software niet goed in staat is zijn (circular) buffers regulier te vullen waardoor op de (maximale) MTU van 1500 overruns in andere data-gebieden voorkomen; niet echt kwalitatief programmeren......

Maar misschien lukt het via (1) en (2) zonder MTU truc.

Mees de Roo
Hoi, Ik kies enkel DHCP in de linksys, en dan natuurlijk de beveiliging van WPA etc.

Het is idd zo dat als ik hem 'reset' en alles opnieuw instel, alles goed werkt! Echter na een dag of wat is de router 'dood' . Lampjes knipperen wel van link/draadloos etc. Echter ik kan er op geen manier meer bijkomen. Een reset naar de fabrieksinstelling lost het dan op, en dan weer een aantal dagen.

Ik zal eens kijken of ik een andere kabel kan aansluiten tussen de modem-->router. Zijn de kabels die Ziggo erbij leverde goed?