Discussie: CI+ bij Ziggo
Los bericht bekijken
  #61  
Oud 17 augustus 2009, 12:07
Evers1's schermafbeelding
Evers1 Evers1 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 31 juli 2009
Locatie: Oldenzaal @Home
Ziggo Internet: Basis abonnement + Sport1/film1
DTV: Loewe Individual 40 Compose Full HD+ / TREMO Sound
Berichten: 3
Standaard

Als nieuwe lezer zou ik eens een nieuw licht willen werpen op de gehele CI versus CI+ discussie.

Sinds de invoering van de digitale uitzendingen ben ik via een CI-alphacrypt oplossing aangesloten op het @home (nu Ziggo) kabelnetwerk. Er zijn al die tijd geen problemen geweest, alleen de laatste tijd, na invoering van HDTV zijn er enkele (geluids)problemen (NED1,2,3HD) geweest, deze zijn overigens na maanden nog steeds niet opgelost. Mede hierdoor ben ik op dit forum terecht gekomen.
Op dit forum viel mij enkele dingen meteen op :
- de aanwezigheid van "anoniem" schijnbaar een medewerker van Ziggo, welke af en toe wat opmerkingen plaatst, maar geen consequent beleid uitstraalt en af en toe zelfs ingehaald wordt door de werkelijkheid van de officieële Ziggo mededelingen.
- De standpunten van de moderators zijn wel erg pro Ziggo.
- De enorme discussie welke terecht onstaan is door de wel erg overhaast en slordig ingevoerde CI+ norm.

Over dit laatste item nog het volgende :

Toendertijd heb ik (met na nu blijkt met vooruitziende blik) gekozen voor GEEN settopbox (voorschakel kastje) teneinde niet te worden gelimiteerd door de technisch niet erg hoogstaande uitvoering van deze kastjes. Bovendien irriteerde mij de vele (storinggevoelige) kabelverbindingen en de tweede afstandsbediening).
Eindelijk na enkele jaren komt ook de rest van de klanten van Ziggo er achter dat het veel makkelijker, beter en mooier is om meteen je Ziggo kaart in de TV te kunnen steken. Dit is mede veroorzaakt door alle problemen met de Ziggo gecertificeerde settopboxen. (het forum staat er vol van !!!).

Teneinde een verbeterde beveiliging te verkrijgen besluit Ziggo nu tot het invoeren van een nieuw ontwikkelde standaard CI+. Dit is een opwaardering van de huidige CI standaard, waarbij veel meer controle van de leverancier mogelijk is. Echter bij de invoering hiervan gaat mijnsinziens Ziggo in de fout.
Men verplicht mensen tot het aanschaffen van door Ziggo gecertificeerde TV toestellen, hierdoor wordt de toestelkeuze bepaald door Ziggo. CI+ is echter een vast staande norm dus elke TV met een CI+ slot moet aansluitbaar zijn op het Ziggo netwerk.
Oude klanten van Ziggo (niet illigaal, ze hebben immers jaren net zoveel betaald als andere klanten, zelfs hoefde Ziggo geen extra aansluitapperatuur te leveren) met een CI-alphacrypt worden gedoogd, hoe lang weet niemand ook "anoniem" niet.

DE VOLGENDE OPLOSSING MOET VOLGENS MIJ MOGELIJK ZIJN.

Alle momenteel geregistreerde Ziggo klanten met CI/alphacrypt krijgen een overgangsregeling. Hun CI-Alphacrypt oplossing wordt gedoogd totdat de klant een andere TV aanschaft, welke binnen enkele maanden toch met een CI+ slot zal worden uitgerust. Het moet mijnsinziens technisch mogelijk zijn de nummers van de Ziggo kaarten te koppelen aan de "gedoog alphacrypt" feature.
Voor nieuwe klanten geldt de C+/ Ziggocam oplossing.

Ook bij de belastingdienst en de rechtspraak tellen "grandfather rights".
Met citaat reageren