Los bericht bekijken
  #51  
Oud 16 augustus 2009, 22:50
Fjacobse's schermafbeelding
Fjacobse Fjacobse is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 juni 2009
Locatie: Zoetermeer / Casema
Ziggo Internet: Ai1-plus
DTV: Samsung UE48H6400AWXXH Neotion, 32pfl7675H/12 Neotion, Samsung DCB-H380, Humax IR-FOX C(2x), Samsung
Berichten: 1.106
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Ik veronderstel dat je niet met een toestel geconfronteerd wilt worden dat gemiddeld 4 seconden vraagt, voordat je naar de volgende zender kunt zappen. Vanuit klanttevredenheid onderzoeken komt altijd naar voren dat klanten het snel kunnen zappen als belangrijk ervaren.
Als je even zoekt vindt je op dit forum ook gebruikers die klagen als de ontvanger langzamer gaat zappen of als de EPG niet juist is. Uiteraard zijn dit niet de enige eisen. De test specs bevatten ruim 100 pagina's dus we gaan zeker verder dan alleen EPG en zapping snelheid.
Bevatten jullie specs werkelijk 100 pagina's bovenop de afgesproken CI+ standaard? Als dat zo is, dan wordt Ziggo zo langzamerhand vromer dan de Paus. Ik ga er echter vanuit dat dat niet zo is.

Ik vind de voorbeelden die je aanhaalt, niet zozeer een Ziggo certificerings-probleem, maar gewoon iets wat je, als gebruiker, bij Philips & co moet neerleggen als je daar problemen mee hebt. Van dit soort punten mag de certificering van de diverse toestellen niet afhangen. Het lijkt nu alsof Ziggo bepaalt wat oa de "zaptime" en EPG 'juistheid' moet zijn, voordat een toestel gecertificeerd kan worden. Lijken me behoorlijk onbenullige voorbeelden.
Dat kan, denk ik, nooit de bedoeling zijn, en kan (als ik het goed begrijp) het hele certificerings-proces (onnodig) lang ophouden!

Ps. Kun je de specs wellicht even op het forum plaatsen. Ik heb er uiteraard begrip voor dat eea niet helemaal mogelijk is, maar wellicht kun je de belangrijkste tipjes van de sluier oplichten!

Pps. Nemen jullie in jullie klanttevredenheidsonderzoeken ook mee dat mensen met een TV met CI+ slot en Alphacrypt gelijk behandeld willen worden als de abonnees met een TV met een CI slot? En het feit dat een aantal gebruikers gewoon een CI+ module wil en geen behoefte heeft aan een extra smartcard en daar een leuke aanbieding voor verwacht?

Ppps, ArChie heeft een aantal goede suggesties geopperd!

Laatst gewijzigd door Fjacobse; 16 augustus 2009 om 23:26 Reden: aanvulling