Los bericht bekijken
  #50  
Oud 16 augustus 2009, 22:28
timothee's schermafbeelding
timothee timothee is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 augustus 2009
Locatie: Maastricht
Berichten: 6
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door anoniem Bekijk bericht
Ik veronderstel dat je niet met een toestel geconfronteerd wilt worden dat gemiddeld 4 seconden vraagt, voordat je naar de volgende zender kunt zappen. Vanuit klanttevredenheid onderzoeken komt altijd naar voren dat klanten het snel kunnen zappen als belangrijk ervaren.
Als je even zoekt vindt je op dit forum ook gebruikers die klagen als de ontvanger langzamer gaat zappen of als de EPG niet juist is. Uiteraard zijn dit niet de enige eisen. De test specs bevatten ruim 100 pagina's dus we gaan zeker verder dan alleen EPG en zapping snelheid.
Zeker, die zapsnelheid is iets waar je je mateloos aan kunt ergeren. Van een vriend van me begreep ik dat het zappen met een Digitenne CAM module in zijn Samsung LCD TV ook nogal lang duurde (al weet ik niet hoeveel sec.) en dat hij dat behoorlijk irritant vond.
Maar mijn huidige JVC CRT TV zapt ook niet bijzonder snel, zeker niet in vergelijking met de oude bakkies die ik ervoor had...

Maar het moet niet zo zijn dat een toestel alleen door dit soort zaken niet kan worden gecertificeerd (als dat de enige "kruisjes" op de checklist zijn).
Zoals in mijn eerdere post gezegd, zouden wij als consument dan de mogelijkheid willen krijgen om de Ziggo CAM alsnog te gebruiken in zo'n CI+ toestel, als het hardwarematig gewoon werkt. We kunnen dan voor onszelf bepalen of die tragere zapsnelheid een bottleneck is.

Als die lijst met criteria ruim 100 pagina's lang is, dan verwacht ik al helemaal niet dat wij mogen weten waarop jullie de testen baseren. Ik kan mij voorstellen dat Ziggo dat niet wil publiceren en kan mij voorstellen dat een TV producent dat ook schadelijk zou vinden. Desondanks hoop ik dat er andere zaken meer waarde in de schaal leggen t.b.v. de certificering dan de zapsnelheid en EPG (en aanverwante zaken).

Maar goed...als Ziggo CI+ toestellen zonder certificering niet gaat blokkeren, dan maakt het verder niks uit. Dan is het aan de consument of deze e.e.a. zonder garantie van Ziggo wil gebruiken. Dat risico wil ik wel nemen, want ik heb doorgaans geen servicedesks nodig.