Discussie: CI+ bij Ziggo
Los bericht bekijken
  #59  
Oud 16 augustus 2009, 18:21
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zigmund Bekijk bericht
Je vergeet in je hele betoog dat Ziggo de Alphacrypt CAM in wat voor vorm dan ook NOOIT heeft ondersteund. Bezitters ervan hebben willen en wetens een ding gekocht waarvan men wist dat Ziggo daar geen enkele verantwoordelijkheid in neemt. Dit achteraf geklaag vind ik niet legitiem. Het feit dat Gradus Vos ooit iets heeft geroepen doet daar niets aan af.
Nee, dat ben ik niet vergeten. Vanaf het begin is mij altijd duidelijk geweest dat @Home en daarna Ziggo altijd tegen het gebruik van de AlphaCrypt Classic CAM is geweest en dat heb ik ook altijd als zodanig uitgedragen via de forums als personen om advies vroegen, en nog steeds vragen, over de aanschaf van een AlphaCrypt Classic CAM. Voor die personen die de forums bezoeken zijn de woorden van Vos in de uitzending van Hardware.Info zodanig ge´ntrepreteerd dat de AlphaCrypt Classic CAM nog anderhalf Ó twee jaar zou werken en met die wetenschap heeft men het besluit genomen om de AlphaCrypt Classic CAM dan toch maar in de overgangsperiode aan te schaffen.

Omdat ik me wat meer verdiept heb in de beperkingsmogelijkheden die CI+ met zich meebrengt voor Ziggo heb ik expliciet meerdere keren de vraag gesteld of Ziggo van die beperkingsmogelijkheden gebruik gaat maken om zo het AlphaCrypt Classic CAM gebruik te weren in de apparatuur met CI+ slot. Afgezien van mijn mening over dat weren van standaard DVB CAM's door Ziggo hadden de nietsvermoedende kopers dan tenminste de conclusie kunnen trekken dat het met een TV met CI+ slot niet verstandig is om de AlphaCrypt Classic CAM aan te schaffen zolang de Ziggo CI+ CAM nog niet beschikbaar is omdat deze vorm van gebruik direct buitenwerking gesteld wordt zodra de CI+ CAM ge´ntroduceerd wordt. Dat is dus de reden waarom ik daarover duidelijkheid trachtte te krijgen zodat ik en anderen potentiŰle AlphaCrypt Classic CAM uitdrukkelijk hadden kunnen waarschuwen om voor TV's met CI+ slot geen AlphaCrypt Classic CAM aan te schaffen.

Dergelijke CI+ beperkingsmogelijkheden staan al sinds versie 1 in de CI+ specificaties, dus als er op de uitspraken van Vos een voorbehoud van toepassing was op deze combinatie dan had Vos dat ook expliciet moeten melden. Verder komen er hier voldoende Ziggo medewerkers die menen kennis van zaken te hebben, dus hadden zij deze expliciete vragen op dit en het Gathering of Tweakers forum ook kunnen beantwoorden om iedere twijfel weg te nemen en de klanten te behoeden voor een verkeerde aankoop. Ziggo heeft er voor gekozen om dat niet te doen.
Met citaat reageren