Discussie: CI+ bij Ziggo
Los bericht bekijken
  #56  
Oud 16 augustus 2009, 16:46
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door BenJ Bekijk bericht
"Iemand die tegen het uitbrengen is van een bundel CAM met card" typeer ik idd. als tegenstander, maar dan wel van dat fenomeen.
Waarom vindt U dat ik een tegenstander van het bundelen van CI+ CAM met een smartcard ben? Ik vind het prima dat er een bundel komt waarin een CI+ CAM en een smartcard zit voor diegenen die nog niet een smartcard bezitten of hun oude ontvanger en smartcard ook willen blijven gebruiken. Ik ben een tegenstander van het feit dat klanten vooralsnog alleen deze bundel mogelijkheid krijgen opgedrongen omdat er in eerste instantie nog geen losse CI+ CAM's zonder smartcard te koop zijn.

Als wij hier kunnen verzinnen dat er straks klanten zijn die de eerder aangekochte AlphaCrypt Classic CAM voor hun TV met CI+ slot verplicht moeten gaan omruilen voor een Ziggo CI+ CAM dan kan Ziggo dat ook bedenken. Zeker als Vos nog niet zolang geleden nog aankondigde dat Ziggo zou proberen om met oplossingen voor het niet langer functioneren van de AlphaCrypt Classic CAM te komen. Verder dan een "helaas pindakaas" komt hij nu niet in zijn laatste verklaringen naar aanleiding van de introductie van de CI+ CAM en de keuze van Ziggo om klanten met een TV met CI+ slot te gaan dwingen om hun CI+ CAM te gaan gebruiken. Ziggo had en heeft nog steeds de mogelijkheid om alleen de CI+ beperking aan te zetten op die kanalen die daar specifiek om verzoeken zodat de AlphaCrypt Classic CAM gewoon te gebruiken blijft voor de overige kanalen. Dat is oplossing 1 waarmee Ziggo haar klanten tegemoet kan komen. Verder had Ziggo de mogelijkheid om ook direct met een losse CI+ CAM te komen de door hun verplichte omruiling zo goedkoop mogelijk te maken voor de AlphaCrypt Classic CAM bezitters. Dat is oplossing 2 om de klanten tegemoet te komen. Of ze komen met een inruil actie om te pijn te verlichten waarbij korting wordt gegeven op de CI+ CAM als de AlphaCrypt wordt ingezonden. Dat is oplossing 3.

En wat is de oplossing van Ziggo? Niets, men hoopt dat iedereen het eerdere door Vos gegeven interview al weer vergeten is en probeert en passant nog even de "klagers" wijs te maken dat Vos destijds alleen maar gesproken zou hebben over het gebruik van de AlphaCrypt Classic CAM in de standaard DVB CI sloten. Iedereen had toch moeten weten dat Vos het niet expliciet over het gebruik van de AlphaCrypt Classic CAM in apparatuur met CI+ sloten had. En dat terwijl ik in het lange topic over CI+ toch diverse keren expliciet deze vraag heb gesteld zonder dat Ziggo medewerkers daar op wilden reageren.

Van de voorzitter van een belangenvereniging voor klanten had ik meer verwacht dan hier maar weer proberen een discussie van te maken over het uiten van kritiek op het beleid van Ziggo. Het begint voor mij meer en meer te lijken op een Ziggo fanclub i.p.v. een klanten belangenvereniging. Ik heb tenminste nog een mening over het handelen van Ziggo waarbij ik in dit geval niet eens direct de gedupeerde klant ben omdat ik niet tot de groep klanten behoor die al een TV hebben aangeschaft met CI+ slot en geen zin hadden om te wachten tot ergens in september totdat de Ziggo CI+ CAM eens een keer beschikbaar is. Ik probeer tenminste nog kritische vragen te stellen in de topics waar dan geen of een ontwijkend antwoord opkomt van de Ziggo medewerkers met als resultaat dat er nu dus een aantal klanten met een TV CI+ slot zijn die dachten dat op basis van eerdere gedane uitspraken van Vos een AlphaCrypt Classic CAM aan te schaffen die nog wel anderhalf tot twee jaar zou blijven werken. Komt de gebruikersvereniging met support door deze zeer legitieme vragen van mij dan beantwoord te krijgen door het Ziggo management? Nee, in plaats daarvan krijg ik wel te horen dat ik bezig zou zijn met gerichte acties tegen Ziggo en Anoniem omdat ik over het uitblijven van antwoorden kritiek uit. Neem als belangenvereniging eens een keer ergens een standpunt over in, in plaats van alles wat Ziggo doet maar goed te praten.
Met citaat reageren