Los bericht bekijken
  #234  
Oud 16 augustus 2009, 15:44
jknip's schermafbeelding
jknip jknip is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 februari 2007
Locatie: Broek op Langedijk / Multikabel
Ziggo Internet: All In One max / Technicolor
DTV: HorizonBox 7401
Berichten: 9
Standaard

In juli had ik met mijn oude modem goede verbinding met weinig storing en een snelheid van constant 20 Mbit/s. Dat is het maximum wat dat modem aankon, daar heb ik geen probleem mee.

Mijn webpagina's en email werkten goed, ik behoefde nauwelijks te wachten tot een pagina op het scherm verscheen. Ik was een tevreden abonnee.

Sinds 1 augustus mijn nieuwe modem (Arris 702) ontvangen en aangesloten.
Het aansluiten en registreren ging voorspoedig, maar het gebruik valt tot nu toe behoorlijk tegen.
Ik meet mijn up/download snelheid bijna elke dag en het is me inderdaad al 2x gelukt een downloadsnelheid van meer dan 40 Mb/s te zien. Het modem en de router kunnen het dus wel, echter meestal kom ik niet verder dan ongeveer 10 - 20 Mb/s. Vaak ook langzamer en het is nooit hetzelfde zoals voorheen. (constant 20 Mb/s)
Dat is ruim voldoende is voor mijn download activiteiten, echter duurt het verschijnen van de opgeroepen webpagina's veel langer dan voorheen, en valt de browser (FF en IE8) meerdere malen in een time-out.

In het log van mijn Arrismodem (te vinden op ipadres 192.168.100.1, niet vergeten je firewall te openen voor dat adres) staat dat op 4 augustus nieuwe firmware (na twee mislukkingen) succesvol is geïnstalleerd. Ik heb 3 downstreams van 256 QAM die alle 3 actief zijn, de eerste 3x zo veel traffic als de andere twee.
De ingangsspanning van het modem ligt tussen de +5 dBmV en 10 dBmV en moet dus voldoende zijn.

Ik heb geëxperimenteerd met de TCP window size en MTU waarden echter niets helpt. Mijn router (Dlink 655) kan de snelheid makkelijk aan en is dus niet de bottleneck, overigens direct met de PC aan het modem geeft geen verschil.

Heeft iemand een tip?

Weet iemand of men bij Ziggo nog bezig is e.e.a. te optimaliseren? Anders kan ik mijn abo beter downgraden naar 20Mb/s, dat scheelt in ieder geval kosten.