Los bericht bekijken
  #221  
Oud 16 augustus 2009, 11:47
pjcv's schermafbeelding
pjcv pjcv is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 3 mei 2008
Locatie: Oegstgeest/Casema
Ziggo Internet: -
DTV: Samsung DCB-H360RS
Berichten: 4
Standaard Update m.b.t. mijn probleem

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door pjcv Bekijk bericht
Woensdag het nieuwe modem ontvangen als vervanging van de bekende Motorola.
Gelijk ’s avonds aangesloten en in 10 minuten was ik weer online. Perfecte snelheid, geheel in lijn met wat ik hier op het forum tegenkom en ook mijn twee telefoonaansluitingen, 1 voor de telefoon en 1 voor de fax, werken prima.
Maar nu komt het. Keer op keer ligt de verbinding er uit, gemiddeld ongeveer 1 keer per uur gedurende een aantal minuten. Stekker eruit, even wachten en weer stekker erin en de verbinding komt weer terug. Vanzelfsprekend ook nog het modem gereset.
Het gekke is echter dat tijdens de internetverbreking mijn telefoon gewoon blijft werken. Voor de zekerheid heb ik vervolgens de netwerkkaartinstallatie ongedaan gemaakt en daarna opnieuw geïnstalleerd. Helaas maakte ook dat niets uit. Vreemd blijft ook dat in mijn configuratiescherm voor netwerkverbindingen Ziggo wel is opgenomen, maar met de aanduiding dat de verbinding is verbroken, ook als ik wel degelijk een internetverbinding heb.
Als ik hier op dubbelklik op verbinding met Ziggo te maken krijg ik vervolgens de mededeling “fout 678”.
Iemand een idee voor een oplossing?
Even een update m.b.t. mijn probleem.
Gelet op het feit, dat mijn telefoonverbinding bleef werken, moest het probleem wel liggen aan de instellingen van mijn pc. Gisteren dus Ziggo gebeld, maar de zeer vriendelijke medewerker van de HD kon niets vinden en beweerde ook nog eens doodleuk, dat Ziggo geen onderssteuning geeft voor de pc instellingen. Voor de goede orde, mijn pc is met het modem verbonden met de door Ziggo aangeleverde netwerkkabel. Dat Ziggo geen ondersteuning geeft voor bij derden aangeschafte routers is begrijpelijk, maar is mijn geval gaat dat niet op. In mijn inmiddels bijna 15 jaar internetervaring heb ik het nog niet eerder meegemaakt, dat men geen ondersteuning gaf voor de pc instellingen.
Dus vanmorgen vroeg weer verder gaan met zoeken naar een oplossing.
Het gekke is, dat ik bij de vervanging van het Motorola modem door de Arris Touchstone TM720 niets aan de instellingen van de pc veranderd had en toch dit probleem optrad.
Uiteindelijk kwam ik na veel gezoek er achter dat het probleem veroorzaakt werd door een DNS instelling.
Opgelost als volgt, configuratiescherm, systeembeheer, services, dns client openen met rechter muisklik, eigenschappen, tabblad algemeen, opstarttype (stond uitgeschakeld) veranderd in automatisch, toepassen en OK.
Ik ben inmiddels 3 uur verder en tot op heden geen problemen meer. Nu wel even een stuk onbewerkt hout zoeken, want je weet maar nooit.
Hoe dan ook, mijn hartelijke dank naar eenieder, die met mij meegedacht heeft.
Wellicht biedt het bovenstaande ook enige hulp aan anderen.