Los bericht bekijken
  #7  
Oud 16 augustus 2009, 11:05
ArChie's schermafbeelding
ArChie ArChie is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 3 juli 2005
Locatie: -
Berichten: 3.916
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Ed Bekijk bericht
Ziggo/Multikabel en Ziggo/@Home gebieden werken toch juist samen? Dacht dat je voor Ziggo/Casema een blauwe kaart nodig had.
Nee. De digitale TV headend van het voormalige Multikabel is opgeheven na de samenvoeging van Casema en Multikabel. Het digitale TV signaal voor de Ziggo/Multikabel abonnees komt sindsdien uit de digitale TV headend van Ziggo/Casema waar ook de Irdeto CAS databases staan. In het signaal van Ziggo/Casema is sprake van twee Irdeto CAS'sen, namelijk één voor de registratie van de oude Casema smartcards en de nieuwe blauwe Ziggo smartcard en één voor de registratie van de oude Multikabel smartcards en de nieuwe oranje Ziggo smartcard.

Omdat de informatie uit beide Irdeto CAS'sen toch in het digitale TV signaal zitten dat uit de headend van Ziggo/Casema komt en de smartcard bepaalt welke informatie stroom er gebruikt wordt is uiteindelijk door Ziggo besloten om voor de klanten in Ziggo/Casema gebied ook de oranje Ziggo smartcard te gaan gebruiken. De blauwe Ziggo smartcard wordt dus niet meer gemaakt. Dat heeft als voordeel dat Ziggo nog maar één smartcard hoeft uit te geven voor het gehele Ziggo gebied, namelijk de oranje. Pas bij registratie van de smartcard wordt het gebied (West of Oost) vastgelegd waar je die smartcard kan gebruiken.