Los bericht bekijken
  #8  
Oud 15 augustus 2009, 13:36
member's schermafbeelding
member member is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 25 december 2008
Locatie: Casema
DTV: Cisco 8455
Berichten: 5
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Edouard Bekijk bericht

Sinds dinsdag het nieuwe Arris kabel modem aangesloten in combinatie met een Airport Extreme met dual band support.
Na wat aanloopprobleemjes bij het activeren van het modem werkt het geheel helemaal naar tevredenheid

Ook ik ben een tevreden gebruiker van de combinatie Arris - Airport Extreme.
Hier mijn recente bevindingen, na aanschaf van alles-in-1 en een Airport Extreme waar anderen mogelijk hun voordeel mee kunnen doen:

- Het activeren ging afgelopen donderdagavond (13-08-09) absoluut niet. Dezelfde problemen als elders op dit forum gemeld. Gisteravond ging het activeren echter probleemloos. Er was donderdag blijkbaar een storing.

- Na het activeren ging het modem enkele keren resetten. Ik was bang dat er instabiliteit was, maar mijn conclusie is dat hij automatisch nieuwe software of firmware ging installeren. Daarna is hij het gewoon gaan doen. Een opmerking op de installatie-site hierover zou wel prettig zijn.

- Bij het aansluiten van Airport Extreme kun je in principe alles automatisch doen. Sluit de ethernetkabel aan tussen modem en basestation en kies bij het configureren voor ethernet. Echter de praktijk: Ik verwachtte dat het modem via DHCP de juiste instellingen aan het basestation zou doorgeven, maar dan moet je het modem wel resetten (uit- en aanzetten). Voorafgaand aan de airportonfiguratie had ik het modem direct op een computer aangesloten. Die krijgt dan een ip-adres van het modem en dat gaat niet automatisch over naar het basestation als je de kabels omplugt. Het modem deelt blijkbaar maar één keer een ip-nummer uit.

- Voor wie er niet zo thuis in is, helpt mogelijk nog de volgende informatie.
DHCP heeft in de Airport Extreme configuratie twee heel verschillende toepassingen. De eerste is: automatisch de modemadressen binnenkrijgen voor internetcommunicatie. Gebruik deze methode altijd, omdat Ziggo geen vaste adressen uitdeelt. De tweede toepassing is het automatisch toekennen van IP-adressen op het lokale netwerk, dus aan de aangesloten computers. Je kunt het lokale netwerk zelf instellen, bijvoorbeeld op 10.0.x.x of 192.168.x.x en de DHCP-range kiezen. Dan moet je wel naar de manual configuratie gaan. Ik vind het zelf handig om printers en netwerkdisks een vast ip-adres te geven: die houd je dan buiten je DHCP-range.

Conclusie: De Airport Extreme is uitstekend te combineren met het Arris-modem van Ziggo en berichten van Ziggo dat alleen door hun geselecteerde modems worden ondersteund betekenen alleen dat zij je bij problemenniet gaan helpen.

Laatst gewijzigd door mod-1; 15 augustus 2009 om 15:03 Reden: Quote gefixed