Discussie: Teletekst
Los bericht bekijken
  #13  
Oud 14 augustus 2009, 23:44
4luz7VtrjFotTz8hRAaq's schermafbeelding
4luz7VtrjFotTz8hRAaq 4luz7VtrjFotTz8hRAaq is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 april 2009
Locatie: Zoetermeer / Ziggo
Ziggo Internet: Z1 / Ubee EVW3210
DTV: Humax iHDR-5200C (HD-PVR)/ Humax IRHD-5000C
Berichten: 10
Exclamation Bij de volgende firmware s.v.p. enkele teletekst-aanpassingen!

Teletekst van deze Humax-tuner vind ik maar erg matig.

Daarom een verzoek aan Ziggo. Is het mogelijk om bij de komende firmware-release (is toch gepland voor oktober 2009?) een paar punten in teletekst te verbeteren?

1. Teletekst weergave (bv. op NL1) is altijd breedbeeld, terwijl teletekst van in ieder geval NL1 t/m 3 nog voor de schermverhouding 4:3 geoptimaliseerd is. Gevolg bij breedbeeld 16:9 is, dat de tekst erg in de breedte opgerekt wordt en niet lekker leest. Kan de weergave van teletekst weer 4:3 worden, ook op een breedbeeld-tv (zoals mijn Philips lcd)? Eventueel via een keuze optie in het menu.

2. Als ik al een tijdje naar NL1 kijk en ik schakel na bv 10 min. kijken over naar teletekst, dan gaat de Humax tuner pas op dat moment daadwerkelijk teletekst laden! En dan moet je dus eerst wachten totdat de Humax-tuner daarmee klaar is! Zelfs mijn vorige tv (een 15 jaar oude beeldbuis-tv) laadt direct teletekst bij schakelen van de ene zender naar de andere. Ook mijn huidige lcd-tv doet dit. Als ik echter digitale tv via de Humax tuner kijk, ga ik wat teletekst betreft wel erg ver terug in de tijd.

Bovenstaande 2 punten moeten toch op te lossen zijn?
Ziggo zou er mij (en ik denk ook vele anderen) een groot plezier mee doen!