Los bericht bekijken
  #11  
Oud 13 augustus 2009, 17:31
dada_sven's schermafbeelding
dada_sven dada_sven is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 29 juli 2009
Locatie: Enschede
Ziggo Internet: Alles in een Plus
DTV: Humax
Berichten: 5
Standaard Update

Bij deze een update. Mijn oude trouwe WRT350N heeft ook kuren gekregen, na contact met de supportdesk van Linksys was de conlusie dat deze router het ook begaf, helaas helaas, maar hij wordt onder garantie door Linksys vervangen. Heb na veel zeuren bij de leverancier (Mediamarkt by the way) mijn WRT610N vergoed gekregen en daarvoor een Apple Airport Extreme mee genomen. Nou dat was ook geen succes. Deze router is echt gemaakt voor de thuismarkt. Configureren is eerst even goed lezen en dan is dat zo gepiept. Alleen dit apparaat heeft een (klein) nadeel, je kan het apparaat maar op twee manieren instellen: of zowel de WAN als het LAN op DHCP of alles statisch. Nou dit laatste ondersteund Ziggo dus niet, en een combinatie van beide is ook niet mogelijk. Dit bleek na ruim een uur met een supportmedewerker van Apple aan de telefoon te hebben gezeten. Dus ook deze maar retour gebracht. Helaas heb ik thuis een volledig netwerk draaien, en dat ombouwen naar de standaard van de Arport Extreme kost me nu te veel tijd. Tijd die ik bovendien ook nog niet heb, vanwege werkzaamheden. Dit is in deze tijd best wel geweldig, maar ja zonder mijn huidige infrastructuur thuis kan ik mijn werk niet uitvoeren.

Ach ja dan maar een voorlopige goedkope oplossing genomen een WRT160N voor nog geen 50 Euro inclusief BTW. Alleen is deze niet voor deze prijs verkrijgbaar bij de MediaMarkt, wel bij een ander bedrijf, maar daarvoor heb je een KVK-nummer nodig anders mag je daar geen aankopen doen. Daar was een actie voor de WRT160N en kostte deze 39 Euro exclusief BTW.

Goed nu weer verder met mijn verhaal. Er was nieuwere firmware beschikbaar, maar natuurlijk was de alleen voor de Amerikaanse markt (dus twee mogelijke kanalen minder). Nu zit bij mij iedereen toch op het standaard kanaal voor draadloos (11) en door een ander kanaal te kiezen, wil dit prima. Liep tijdens de upgrade wel tegen een probleempje op, had al even met de WRT160N gespeeld en de taal op Nederlands gezet. Daarna de US firmware er op gezet. Nou ik kon niets meer met dat apparaat. Gelukkig een oplossing gevonden in de vorm van een link in een browser die de taal van de router naar Engels zette. Dit werkte prima en daarna snel even de router met een aantal basisinstellingen aan de praat gekregen.
Nu is mijn trouwe WRT350N naar Linksys verstuurd en gebruik ik voorlopig een WRT160N en ondanks dat het theoretisch maar een paar dagen duurt voordat de WRT350N door Linksys is omgeruild wacht ik toch al met smart totdat deze retour is gekomen.

Wat ik daarna ga doen weet ik nog niet maar denk er wel over na om een andere Dual Band router aan te schaffen, ik heb nu even de tijd om hierover na te denken wat het gaat worden