Discussie: CI+ bij Ziggo
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 12 augustus 2009, 23:46
commander's schermafbeelding
commander commander is offline
Administrator
Site Admin
 
Geregistreerd: 5 februari 2008
Locatie: Ziggo-gebied
Berichten: 85
Post CI+ bij Ziggo


Introductie:
Digitaal televisie kijken zonder gebruik te maken van een aparte digitale ontvanger?
Tot nu toe ondersteunde Ziggo dit niet. Digitale TV kijken kon alleen met een losse digitale ontvanger die op de TV aangesloten wordt. Er bestaat wel een mogelijkheid (die niet door Ziggo ondersteund wordt) om via een zogenaamde CI-CAM van Alphacrypt, digitale TV te ontvangen op daarvoor geschikte TV's.

Ziggo ondersteunt deze oplossing dus niet en binnen een paar jaar zal het vermoedelijk niet meer werken. Gradus Vos, de persvertegenwoordiger van Ziggo heeft enkele maanden geleden verklaard dat de Alphacrypt modules in standaard TV's over 2 jaar waarschijnlijk niet meer zullen werken. Tot die tijd gedoogt Ziggo het gebruik van een Alphacrypt CAM in standaard TV's nog.

CI+ CAM :
Ziggo heeft nu de CI+ CAM ge´ntroduceerd. Deze "decoder-module" lijkt aan de buitenkant op een Alphacrypt CAM, maar bevat een decoder met een betere kopieer beveiliging. Hiermee wordt tegemoet gekomen aan de uitdrukkelijke wens van programmaleveranciers naar meer beveiliging. Iets dat in eerdere CAM-oplossingen niet zo was.

Deze CAM werkt echter alleen in daarvoor ontwikkelde TV-ontvangers die geschikt zijn voor CI+. De "CI+ standaard" is onder andere ontwikkeld door Panasonic, Philips, Samsung en Sony. De CI+ module steek je in een hiervoor geschikte CI+ televisie en deze TV functioneert dan als digitale ontvanger en decoder tegelijk. De CI+ CAM wordt wÚl door Ziggo ondersteund.

Waar moet je op letten:
Er zijn veel televisies op de markt waar een CAM-aansluiting in opgenomen is. Het gaat hierbij vaak om een zogenaamde CI slot (dus zonder de +), een eerdere versie van de nu ge´ntroduceerde CI+ aansluiting in nieuwe televisies.
Wil je gebruik maken van de nieuwe CI+ technologie? Dan moet je bij aankoop van een nieuwe televisie goed opletten dat deze ook geschikt is voor deze nieuwe technologie en voorzien is van het CI+ logo (zie bovenaan deze post). Verder garandeert Ziggo alleen een goede werking van de CI+ modules op TV's die door Ziggo getest zijn op een goede werking op het Ziggo netwerk. De Alphacrypt standaard CI-modules zijn bij Ziggo niet geschikt om in CI+ TV's gebruikt te worden. Ziggo heeft laten weten dat hoewel deze op dit moment nog wel blijken te werken, ze niet meer zullen functioneren wanneer de CI+ CAMS voldoende leverbaar zijn in de winkel. In een CI+ geschikte televisie zal dus alleen een CI+ CAM werken.

Geschikte en gecertificeerde televisies en CI+ modules:
Een lijst van CI+ geschikte en door Ziggo gecertificeerde televisies en CI+ CAMS zijn niet alleen op de Ziggo website, maar ook in de subforums van dit CI+ forum te vinden. Deze lijst wordt door Ziggo-medewerkers up-to-date gehouden. Er zijn o.a. subforums voor Sony, Samsung, LG en Philips en een voor CI+ cams.
Met citaat reageren