Los bericht bekijken
  #77  
Oud 12 augustus 2009, 22:32
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

JD1,

"Een vuistregel voor een goed werkend netwerk is dat alle hosts op hetzelfde fysieke netwerk deel uitmaken van het zelfde ip-netwerk".

Wanneer je probleemloos, overzichtelijk en onderhoudbaar wilt werken, is bovenstaande policy zeker een goede aanrader. Wanneer je dat "vuistregel" wilt noemen heb ik daar niets op tegen. Maar je suggereerde dat netwerken waar diverse ip-netwerken door elkaar lopen FOUT zouden zijn (en dat een apparaat wat daar niet aan meewerkte dus GOED zou zijn). Ik geef toe dat het opzetten, configureren en onderhouden van dergelijke netwerken complexer is, en dat de daarbij gebruikte apparatuur aan meer configuratie-voorwaarden/mogelijkheden moet voldoen (denk b.v. aan de IP-adres alias-mogelijkheden, waarbij je de WAN-kant van je router zowel een www-adres als 192.168.100.2 meegeeft, of één en dezelfde LAN-kant diverse subnetten met verschillende routing eigenschappen). Er kunnen met die mogelijkheden ook zo gemakkelijk fouten gemaakt worden, dat je consumers sommige van die opties niet eens wilt geven.

Maar essentieel voor een goede netwerkopzet is de logische consistentie; de fysieke layout doet daarbij eigenlijk niet ter zake; hoogstens kunnen fysieke beperkingen de logische mogelijkheden beperken.

En ten slotte nog eenmaal de Arris modems. Knoeien met de uitleesbaarheid in bridging mode dient geen enkel doel. Het netwerk wordt niet sneller, veiliger, eenvoudiger onderhoudbaar of wat dan ook. De uitleesbaarheid beperken dient maar één doel en dat is de uitleesbaarheid beperken. Wanneer dat geknoei ook nog eens amateuristisch geïmplementeerd is zodat het soms wel en soms niet werkt, dan zegt dat (net als het gebrek aan RF afscherming) alles over het gebrek aan kwaliteit van dit modem.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.