Los bericht bekijken
  #74  
Oud 12 augustus 2009, 19:38
JD1's schermafbeelding
JD1 JD1 is offline
Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Utrecht / Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1-extra, EVW32000
Berichten: 51
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
JD1,

Je testopzet is goed, wanneer je ook getest hebt dat je met die PC achter die router gewoon op internet kon (blijven) werken. In principe zou dat altijd moeten lukken, wanneer je de sniffende PC pas aansluit wanneer het netwerk Modem>>>Router>>>PC helemaal in de lucht is. [..]
Internet werkt inderdaad zonder problemen in de testopstelling.

Citaat:
Maar waarom je een modem zonder router- of firewall-functionaliteit goed vindt wanneer hij de ene keer wel en een volgende keer niet wil antwoorden op een web-interface ontgaat me. Vergeet niet dat die (router)firewall functionaliteit om 192.168.100.0/24 pakketten binnen het LAN te houden, er niet door wordt verbeterd, terwijl er ook geen enkele indicatie is dat het modem LAN pakketten van de kabel tegenhoudt; alleen de eigen pakketten worden beďnvloed.
Wanneer hij nooit zou antwoorden kan je nog praten over een, uit maintenance-oogpunt gezien, irritante en nutteloze feature, maar bij het huidige onzekerheidsniveau heet dat gewoon Brak.
Ben ik niet met je eens, want het gedrag is niet onvoorspelbaar. Als de Arris op hetzelfde ip-netwerk zit werkt het consequent zoals het hoort (zoals ik al eerder meldde).

Nog 1 keer dit punt en dan kom ik niet meer op deze kwestie terug, dat beloof ik :

Een vuistregel voor een goed werkend netwerk is dat alle hosts op hetzelfde fysieke netwerk deel uitmaken van het zelfde ip-netwerk.

Heb ik echt niet zelf verzonnen . Als jij denkt dat je probleemloos 2 hosts uit een verschillend ip-netwerk binnen hetzelfde fysieke netwerk (hier: de Arris-LAN-interface en de WAN-interface van de router) kunt laten werken, prima, maar wat mij betreft is het dus glad ijs: de ene keer werkt het wel, de andere keer niet.
Er zijn trucs om onder die vuistregel uit te komen, maar een 'zuivere' situatie levert het niet op. Die trucs zullen ook beter werken met professionelere of geavanceerde routers, maar die heeft niet iedereen.

Citaat:
Heb je trouwens ook al op 10.x.x.x pakketten gesnift (geef de sniffende PC eventueel een IP-adres dat aansluit bij de DHCP broadcasts)?
Nee, maar ik weet dat ze voorbij komen, want de Arris deed een paar keer een arp-request naar zo'n adres.