Los bericht bekijken
  #72  
Oud 12 augustus 2009, 18:02
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Question

JD1,

Je testopzet is goed, wanneer je ook getest hebt dat je met die PC achter die router gewoon op internet kon (blijven) werken. In principe zou dat altijd moeten lukken, wanneer je de sniffende PC pas aansluit wanneer het netwerk Modem>>>Router>>>PC helemaal in de lucht is. Je kunt die sniffende PC trouwens altijd het MAC adres van je router en een IP-adres uit het blok 192.168.100.0/24 geven. Dat ziet er voor het modem hetzelfde uit als een IP-alias op de router.

Maar waarom je een modem zonder router- of firewall-functionaliteit goed vindt wanneer hij de ene keer wel en een volgende keer niet wil antwoorden op een web-interface ontgaat me. Vergeet niet dat die (router)firewall functionaliteit om 192.168.100.0/24 pakketten binnen het LAN te houden, er niet door wordt verbeterd, terwijl er ook geen enkele indicatie is dat het modem LAN pakketten van de kabel tegenhoudt; alleen de eigen pakketten worden be´nvloed.
Wanneer hij nooit zou antwoorden kan je nog praten over een, uit maintenance-oogpunt gezien, irritante en nutteloze feature, maar bij het huidige onzekerheidsniveau heet dat gewoon Brak.

Overigens ben ik blij te horen dat je router zich verder geheel volgens de (routing-table) regels gedraagt. Een duidelijk pluspunt voor die D-link; ik heb inmiddels slechter gedrag gezien.

Heb je trouwens ook al op 10.x.x.x pakketten gesnift (geef de sniffende PC eventueel een IP-adres dat aansluit bij de DHCP broadcasts)?

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.