Los bericht bekijken
  #9  
Oud 12 augustus 2009, 14:01
CeeS's schermafbeelding
CeeS CeeS is offline
Senior Member
Site Admin
 
Geregistreerd: 22 september 2002
Locatie: NH (Multikabel gebied)
Ziggo Internet: CMax300|TC7210|Asus RT-AC87U(Merlin)
DTV: CI+1.3 LG|Horizon 7401|Humax 5050&5200
Berichten: 12.460
Standaard

Ik zit in een ander (ex-Multikabel) gebied als jij (Casema) en vermoedelijk is het DHCP gedrag bij Casema (nog?) anders. Ik weet dat er met sommige soorten routers van Linksys ook problemen waren (zijn?) met dhcp in vooral Casema gebied. Misschien is de oorzaak hetzelfde wat jij nu ziet gebeuren.

De traces die ik zelf ooit gemaakt heb in Multikabel gebied waren anders, daar werden de 10.x.x.x ip's uitgedeeld door dhcp servers met een 10.x.x.x nummer. Hier lijkt het of alles nu door die 213.x.x.x machine gedaan wordt, maar in eerdere trace van je in deze draad stonden daar dacht ik ook andere ip's (leek op je gateway), maar die hadden wel hetzelfde mac-adres. Dus misschien zie je hier alleen het eerste interface wat je packets tegenkomen die onder verschillende ip's reageert ?

Waarom je juniper router de boel niet oppakt weet ik niet, en wat die dchp option 122 precies doet of voor bedoeld is weet ik ook niet. Kun je in die juniper router niet het gedrag wijzigen, zodat hij die frames negeert of zoiets ?
__________________
The difference between theory and practice in practice is greater than the difference between theory and practice in theory....