Los bericht bekijken
  #7  
Oud 12 augustus 2009, 11:45
HB's schermafbeelding
HB HB is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 2 februari 2008
Locatie: Dedemsvaart
Ziggo Internet: Alles-In-1 Plus
DTV: Humax iHDR-5200c
Berichten: 125
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Bert V. Bekijk bericht
Geen aparte geluiden gehoord. De decoder was nog wel warm toen ik dit constateerde. Ook, na een poos, via de schakelaar op de achterzijde geprobeerd, echter zonder resultaat. De decoder is 2 jaar en 6 weken oud. Ik heb de decoder bij een satellietshop gekocht in Zoetermeer met de naam die begint met de laatste letter van het alfabet. (ik weet niet zeker of, op dit forum, firmanamen mogen worden genoemd). Misschien is het nog wel garantie. Ik heb vandaag gepoogd te bellen echter, zonder resultaat. Op vakantie misschien, ik mag hopen dat ze nog bestaan. Zelf sleutelen is een optie als het geen garantie is.
Lijkt op een defecte harddisk.
Als het apparaat nog verzegeld is zou je je nog kunnen beroepen op de garantie maar ik geef je daar weinig kans die van mij was ook net buiten de garantie dooverklaard en humax geeft na twee jaar niet meer thuis.
Er is dan wel de regel dat een apparaat een verwachte levensduur heeft die langer is dan de garantie maar dan ligt dus de bewijslast bij de consument zie hier en hier.
In mijn geval gaf Humax en de leverancier niet meer thuis omdat het apparaat niet meer was verzegeld en ik zou opdraaien voor de volledige reparatie kosten van ongeveer 100 tot 150 euro.
Ik heb toen zelf de stoute schoenen aan getrokken en na verwijderen van de harddisk werkte het apparaat weer wat mijn vermoeden van een defecte disk bevestigde.
Via dit forum heb ik uiteindelijk een originele seagate harddisk kunnen bemachtigen en na het plaatsen daarvan werkt de Humax weer perfect.
Als je het aandurft kan je dus als eerste de harddisk verwijder als hij dan weer opstart zonder schijf is die dus defect.