Los bericht bekijken
  #1  
Oud 12 augustus 2009, 10:41
Silvia_31's schermafbeelding
Silvia_31 Silvia_31 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 juni 2009
Locatie: Bovenkarspel | 1611DV
Ziggo Internet: Digitaal Totaal + Office Basis ZZ3 + EL + HD
DTV: Cisco 8455DVB HD PVR
Berichten: 156
Standaard WK atletiek in HD via publieke omroep

De NOS zendt het WK atletiek, dat gehouden wordt in Berlijn, in native HD uit via Nederland3 HD. Dat heeft de NOS aan Totaal TV bevestigd. Vanaf 15 augustus zijn in de avonduren via Nederland3 de belangrijkste wedstrijdonderdelen van het WK atletiek te zien.

“In principe zenden we het WK atletiek in HD uit” laat José van Gelder van de NOS aan Totaal TV weten. Met de beslissing brengt de NOS televisieaanbieder CanalDigitaal in een moeilijke positie. Als enige HD aanbieder die de HD kanalen van de NPO doorgeeft wordt bij CanalDigitaal alleen het kanaal Nederland1 HD doorgegeven. Een beslissing die werd genomen omdat CanalDigitaal extra bandbreedte op de satelliet moest bijhuren om drie publieke HD kanalen te kunnen doorgeven. De keuze voor Nederland1 HD werd gemaakt omdat vanaf de lancering van HDTV bij de NPO op dit HD kanaal de Tour de France in HD werd uitgezonden. Het is voor het eerst dat een groot evenement in HD kwaliteit op een andere zender dan Nederland1 HD in native HD wordt uitgezonden. De satellietkijker kan overigens wel naar het WK atletiek in HD kwaliteit kijken. Via de ongecodeerde HD kanalen ARD HD en ZDF HD is het gehele WK atletiek via de Astra1 satelliet te zien. Daarnaast kan men als CanalDigitaal abonnee ook naar Eurosport HD kijken die eveneens de gehele dag dit sportevenement in HD uitzendt.

Bron: TotaalTV

UPDATE: WK atletiek toch niet in HD via publieke omroep


Het WK atletiek, dat vanaf 15 augustus in het Duitse Berlijn wordt gehouden, is toch niet in HD te zien via de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Eerder deze week maakte de publiekservice van de NOS nog bekend dit wel te gaan doen.
Vandaag stelt Mirjam Willinge Prins van de afdeling Marketing & Communicatie van de NOS echter dat er toch geen native HD uitzendingen van het WK atletiek komen. Natuurlijk is het WK atletiek wel in opgewaardeerde beeldkwaliteit via Nederland3 HD te zien. Geld is de oorzaak van het besluit om toch af te zien van HD weergave. “Inderdaad wordt het WK atletiek ons in HD aangeboden vanuit Duitsland. Echter de kosten van de transmissie van de beelden vanuit Duitsland naar Nederland is te duur voor ons.” De NOS zegt geen extra budget te hebben voor het transport van HD beelden naar Hilversum. “Als we dat zouden doen moeten we bezuinigen het uitzenden van andere sportevenementen” aldus Willinge Prins. Voor de directe toekomst is de kans zeer klein dat andere sportevenementen in HD via de NOS worden uitgezonden. “We zenden het WK Atletiek en andere sporten in principe NIET uit in HD. Zoals het er nu naar uitziet zal het eerstvolgende wat we in HD uitzenden is het WK Voetbal in Zuid-Afrika.”
Via de satelliet is het WK atletiek wel de gehele dag in native HD kwaliteit te zien. Ongecodeerd op diverse satellieten via de zenders ARD HD, ZDF HD, Einsfestival HD en BBC HD. Gecodeerd bij CanalDigitaal en TV Vlaanderen via Eurosport HD. Eurosport HD is daarnaast ook in Nederland en België via diverse andere HD aanbieders te ontvangen.

Laatst gewijzigd door Silvia_31; 13 augustus 2009 om 09:14