Los bericht bekijken
  #441  
Oud 11 augustus 2009, 23:26
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door JanL. Bekijk bericht
Ik heb op dit moment naast mijn eigen Samsung HD 360 een Humax 5050c op proef staan.
Deze heeft duidelijk minder synchonisatie problemen dan de Samsung. Over het algemeen is er goed naar te kijken.
MAAR, ook hier is het geluid niet helemaal exact gelijk met het beeld .
Gisteren avond met het acht uur journaal wat met de geluid vertagings mogelijkheid van de Humax zitten "spelen".
Het blijkt dat bij een vertraging van 100-150 ms het beeld en geluid pas echt synchroon is.
Daar schrik ik wel een beetje van (omdat ik van plan was een Humax 5050C aan te schaffen). Een AV sync afwijking van ca. 20 ms is al zichtbaar (en voor mij persoonlijk storend), maar afwijkingen van 100 à 150 ms zijn echt grotesk en onacceptabel. Overigens heeft ook een recente Humax IR-FOX C die ik 'kado' heb gekregen van Ziggo (sigaar-uit-eigen-doos-principe) een AV sync afwijking die ergens in de grootte orde van 20 ms zal liggen, maar vreemd genoeg heb ik daar niemand over zien klagen. Een oude Samsung DCB-9401R is perfect lipsynchroon op alle SD kanalen, en mijn Sony TV eveneens, ook bij de HD kanalen van de NPO.

Citaat:
Daarnaast had ik met de Humax op verschillende zenders diverse keren beeld hickups / blokkerigheid tot beeld hangen aan toe
Bij het hangend beeld kwam er een melding in beeld "E48-32 geen signaal" terwijl de signaal sterkte 63 % was, de signaal kwaliteit 100% en de BER 0 .
Dit heb ik bij mijn Samsung nog nooit gehad.

Ik heb over het bovenstaande ook met MyHumax support gebeld, maar zij konden me geen antwoorden geven. Ik kreeg het verzoek het maar op mail te zetten. Heb ik dus gedaan en gelijk een reactie terug gekregen dat men het naar de techneuten door zal zetten voor een antwoord.

Al met al ben ik er nog niet uit of ik hem koop.
Eerst maar eens even het antwoord afwachten en wat meer kijken / expirimenteren.
Inderdaad, dit soort berichten weerhouden mij ook. Blijft belachelijk dat dit soort problemen voorkomen bij zogenaamde 'gecertificeerde' ontvangers. Mijn niet-gecertificeerde Sony met ingebouwde DVB-C tuner geeft de laatste weken (na wat aanloopproblemen, dat moet gezegd worden) retestrak beeld en geluid van de NPO HD zenders, zonder haperingen, syncproblemen of wat dan ook.

Laatst gewijzigd door Riparius; 12 augustus 2009 om 01:06