Los bericht bekijken
  #21  
Oud 11 augustus 2009, 21:13
hallotjes's schermafbeelding
hallotjes hallotjes is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 19 april 2008
Locatie: roosendaal @home
Berichten: 1.370
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Jdd Bekijk bericht
Ik weet niet of de originiele opmerker het volgende bedoelde. Maar soms zie je de camera bewegingen maken je ziet de achtergrond (of delen daarvan) bewegen, maar het persoon dat geinterviewd wordt (en soms delen van de achtergrond) blijven stil staan.

Je kan het zien als een kijkdoos waarbij het plaatje uit meerdere lagen is opgebouwd, waarbij je je ogen voor het kijk gat beweegt.

Je verwacht dat alle lagen met de beweging heen en weer gaan, maar dat gebeurd niet. Soms lijkt het of een van de lagen stil blijft staan, of omgekeerd 1 laag beweegt.

Dit treedt zover ik geconstateerd heb alleen op bij kleine bewegingen van de camera.

Overigens is mij dit alleen maar opgevallen op de NED zenders via de 9401, via de sony tv kijk ik alleen maar HD
Thnx, dat is een heel heldere uitleg. Ik denk dat wat de opmerker hetzelfde bedoeld met wat ik eerder als "bibberige" gezichten noemde. Dit komt inderdaad enkel bij kleine bewegingen voor. Het lijkt net of de beweging een beetje schokkerig gaat. Misschien dat ik het kan opnemen en online zetten.

Het lijkt alsof een component in de signaalweg niet snel genoeg is.
Maar dit komt dus niet met HD voor? Ik twijfel of dit door hetzelfde wordt veroorzaakt als het oorspronkelijke probleem want het valt me niet op bij elk programma. Misschien als ik er op ga letten. Alleen jammer als je eenmaal weet dat er een probleem is dat het ook steeds opvalt