Los bericht bekijken
  #27  
Oud 11 augustus 2009, 21:07
Fjacobse's schermafbeelding
Fjacobse Fjacobse is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 juni 2009
Locatie: Zoetermeer / Casema
Ziggo Internet: Ai1-plus
DTV: Samsung UE48H6400AWXXH Neotion, 32pfl7675H/12 Neotion, Samsung DCB-H380, Humax IR-FOX C(2x), Samsung
Berichten: 1.106
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Curioso Bekijk bericht
Uit de Ziggo FAQ:De afgelopen maanden werkten deze televisies alleen met de AlphaCrypt module, omdat er nog steeds geen CI+ modules zijn. Het uitschakelen van de AlphaCrypt lijkt me juist verwarrend.

Een erg zwakke redenering om dit alleen op grond van verwarring te beargumenteren. Ik raad gedupeerden aan om dit ergens officieel aan te kaarten. Dit is misbruik van een monopoliepositie en dat is verboden.
Sterker nog, direct daaronder zeggen ze doodleuk:
Wat gebeurt er met de oude CAM technologie?
Ziggo ondersteunt deze technologie niet, maar wij blokkeren het gebruik ervan niet actief op dit moment.


Of de NMA de juiste autoriteit is om dit aan te kaarten betwijfel ik. Deze is een mededingings autoriteit. Het gaat in dit geval denk ik niet om mededinging.
Ik zou eerder een beroep doen op de wet "gelijke behandeling" of "discriminatie".
Maar ik denk dat Ziggo erop vertrouwt dat die "paar" gebruikers toch niets zullen doen. En eerlijk gezegd ben ik wat dit betreft ook wel een beetje klaar met ze.

Even of-topic, (om mijn frustratie even kwijt te kunnen)
Gisteravond nog even gebeld met de klantenservice van Ziggo met 2 vragen.
Ten eerste waar blijft m'n nieuwe modem (zou volgens de email van anderhalve week geleden binnen enkele dagen geleverd worden).
Antwoord: zou wel ergens onderweg zijn.

Tweede vraag: ik heb 14 dagen geleden een smartcard aangeschaft en diezelfde avond geactiveerd. Sinds het weekend staat deze op 'zwart'. Wanneer wordt deze geactiveerd en gelijkgetrokken met mijn andere smartcard?
Antwoord: aanvraag goed binnengekomen, maar ik durf niet te zeggen wanneer deze geactiveerd gaat worden, want dan wordt u misschien boos.

Dat laatste is in ieder geval gelukt!

On-topic: wellicht contact zoeken met de Consumentenbond, Radar of Kassa. Ikzelf heb er geen zin in/of puf voor, maar als iemand zich geroepen voelt, dan zal ik hem of haar van harte steunen!