Los bericht bekijken
  #1684  
Oud 11 augustus 2009, 20:28
anoniem's schermafbeelding
anoniem anoniem is offline
Ziggo Official
 
Geregistreerd: 12 maart 2007
Locatie: Ziggo Provider
DTV: ALL
Berichten: 4.033
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door MikeB78 Bekijk bericht
Stel ik heb een TV met een oudere software versie dan welke door Ziggo is gecertificeerd. Gaat Ziggo afdwingen dat de software versie wordt geupdate? Met andere woorden: gaan jullie het gebruik van de CI+ CAM in TV's met niet-gecertificeerde software versies tegenwerken (net zoals het gebruik van alphacrypt in CI+ toestellen)?
We dwingen niets af, alleen krijg je geen support op je TV vanuit Sony met bugfixes, maar dit is uiteindelijk je eigen keuze.
Verder loop je het risico dat de CI+ CAM niet optimaal samenwerkt met je TV ondanks dat het toestel CI+ complaint is. De CI+ compliancy testen beperken zich tot het security deel en niet tot verschillende aspecten in de communicatie tussen CAM en TV. Hier is in de laatste maanden erg veel aandacht aan besteedt en effort ingestopt door de verschillende CE- en CAM fabrikanten. Dat ik ookjuist de reden dat de meesten CE fabrikanten geen CI+ uitingen hebben aangebracht. We zullen tevens zijn dat de nieuwe versie CI+ specificatie op een aantal punten aangepast zal zijn. We moeten met nieuwe technologie altijd door een 'learning curve'