Los bericht bekijken
  #4  
Oud 11 augustus 2009, 14:24
Dark Angel's schermafbeelding
Dark Angel Dark Angel is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 27 maart 2008
Locatie: 's-Hertogenbosch/@Home
Ziggo Internet: geen Ziggo internet (XS4ALL VDSL2))
DTV: 2x iHDR Humax 5200C
Berichten: 364
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door venco Bekijk bericht
Switch verhaal was bij mij wel het geval.Heb mijn pc via kabel werkt goed.
Als ik mijn laptop erbij doe geeft de modem geen tweede ip adres uit.
(even je waarschuwen, ik zit niet bij ziggo kabel internet, maar bij xs4all.nl ADSL, maar ik heb vroeger wel @home kabel internet, dus genoeg ervaring ).

ik herken het probleem...
doe even ipconfig /all

en hoe ziet een ip adres van je computer uit?
192.168.... of 10.0.0.....?
nee? Dan heb je inderdaad een ip adres van je kabelmodem gekregen, dat is niet de bedoeling. Je router denkt dat hij switch is (router/firewall gedeelte is uitgeschakeld). Dus er is iets fout geconfiguurd in de instellingen van je router.

Je moet je router bovenaan in de instellingen dhcp aanzetten (dat is voor de verbinding tussen kabelmoden en je router - zie plaatje omgecirkeld 1).

en je mag kiezen iets midden in de pagina of je een netwerk met vaste ip adres (iedere computer krijgt een vaste ip adres) of dhcp ip adressen (zie plaatje omgecirkeld 2).
Misschien zou je voor dhcp ip adressen kiezen, want het is voor jou wel makkelijker, en niet vergeten je computers moeten ook op dhcp ingesteld worden, want anders worden de dhcp ip adressen niet doorgegeven.

(neem mijn onderstaande ipadressen niet over, want dat zijn door mij zelf gekozen instellingen, ik gebruik geen default waarden).


als dit ook niet werkt, dan is er kuch kuch weer iets fout geconfiguurd in je kabel modem, heb je wel router/firewall van je kabel modem uitgezet?
want kabelmodem + ingebouwd router + linksys router... dat werkt helemaal niet! Daarom is het verbinding niet langs linksys router/firewall maar door linksys ingebouwd switch naar jouw computer gegaan.

Ik heb geen idee of Arris kabelmodem een ingebouwd router/firewall heeft. Maar ik denk van wel, anders had je het probleem niet gekregen, nietwaar???

Speedtoch kabelmodem had wel een ingebouwd router/firewall, Motorola kabel modem geen idee.