Los bericht bekijken
  #18  
Oud 11 augustus 2009, 11:47
Pio's schermafbeelding
Pio Pio is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 30 januari 2009
Locatie: Casema
DTV: -
Berichten: 1.276
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door hallotjes Bekijk bericht
Sinds een maandje merk ik regelmatig dat het beeld van NL1/2/3 achteruit is gegaan. De kleur is wat "koeler" en wat minder zuiver/natuurlijk. Het lijkt net als je de scherpte instelling in de tv wat te hoog hebt gezet, alles lijkt een beetje harder en soms wat vlekkeriger. Dit heb ik totaal niet op andere zenders. Mijn tv is een oude 50hz crt waarbij de scherpte-instelling niet actief is bij digitale tv en totaal geen beeldverbeteraars heeft (waardoor dit juist opvalt gezien de tv het beeld toont zoals het is en ik het beeld normaal als erg natuurlijk ervaar)

Gelukkig is dit het ergst bij reclames en logo's van de zenders zelf, maar ook bij programma's zie ik dit soms.

HDTV heb ik niet, dus daar kan ik niks over zeggen. Ik kijk met een humax IR-fox. Maar het is sinds er in HD uitgezonden wordt . . . .
Goed dat je dit opgevallen is op je "oude 50Hz". Ik heb rond de invoering van NEDHD een nieuwe tv beneden (op de valreep omdat pioneer er mee stopt) en dacht dat het kwam omdat ik groter ben gaan kijken en veel switchte tussen HD en SD ivm lipsync.
Nu ik alle settings weer naar mijn zin heb valt het me op dat het soms lijkt of mensen soms "los" voor de achtergrond staan. Wat mij als plasmafan soms ook opvalt als ik in een winkel naar een LCD kijk die in de "verkoopstand" staat ingesteld.
Waar ik me wel over verbaas is dat de mensen die normaal meteen Ziggo afzeiken bij allerlei theoretische zaken het nu laten afweten bij iets wat je kan zien maar niet kan meten. Maar dat is misschien oftopic.