Los bericht bekijken
  #1  
Oud 11 augustus 2009, 00:11
ipm80's schermafbeelding
ipm80 ipm80 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 11 augustus 2009
Locatie: Maastricht/@Home
DTV: Humax 5000C
Berichten: 7
Exclamation Geen zenders gevonden

onlangs heb ik de standaard kabelpluggen vervangen, die we gebruiken voor de Humax decoder. Hiervoor hebben we nu Hirschmann pluggen in gebruik. Nadat alles weer was aangesloten had ik inderdaad beter beeld, maar de morgen erna waren alle zenders zwart en kreeg ik de mededeling dat er geen signaal was. Toen ik naar de analoge TV schakelde had deze wel beeld. Daarna weer de decoder aangezet en de zenders waren weer netjes terug. Helaas lukte dit de volgende avond niet meer. Nu waren en bleven de zenders zwart met een foutcode (de precize code weet ik niet meer, maar gaf aan dat er geen signaal was). Daarop heb ik de decoder gereset naar de fabrieksinstellingen en daarna geprobeerd om de zenders te zoeken. De sterkte is 51-54% (is de tweede tv aansluiting), kwaliteit is 100% en toch geeft hij aan "Geen zenders gevonden". Ik woon in het 6214 postcode gebied en heb: freq. 356.00, netwerk ID 1111, symbol rate 6875 (ook al automatisch geprobeerd) ingesteld staan. Toch vindt hij geen kanalen.

Toch dacht ik dat het wellicht aan de installatie van de pluggen zou liggen, dus die heb ik opnieuw aangesloten. Ook een andere kabel geprobeerd, waar de pluggen door de leverancier op waren geplaatst, zonder enig resultaat.

Een dag eerder heb ik iemand van Ziggo aan het kastje op straat zien sleutelen (wellicht om de snelheid van internet te verhogen ). Dit zal niets te maken hebben met mijn probleem, toch?

Ook de decoder een nacht zonder stroom laten staan.
Daarnaast de decoder nog een paar keer teruggebracht naar de fabrieksinstellingen, met en zonder coaxkabel aangesloten.

Kunt u mij nog een top geven waar dit aan kan liggen?