Los bericht bekijken
  #134  
Oud 10 augustus 2009, 21:35
Excalibur's schermafbeelding
Excalibur Excalibur is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 15 oktober 2008
Locatie: Deventer
Ziggo Internet: Abonnement: Alles-In-Een Plus / Modem: Motorola SBV5121
DTV: Humax IR-FOX C
Berichten: 3.525
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door aaargh Bekijk bericht
Ziggo bied ook bij de zakelijke kabel verbinding geen SLA. Als je een verbinding met SLA wilt moet je naar glas (= stuk duurder en wat overkill voor een ZZPer) en zelfs dan bieden ze maar 99,9% uptime.
Maar meestal zit daar wel een clausule in de SLA verweven wat je recht bied op het claimen van je (on)kosten, verlies van inkomsten ed.

Bij een particulier lijntje van Ziggo heb je 0,0 recht om zakelijk inkomsten verlies, zakelijke onkosten ed te claimen omdat je geen verbinding hebt gehad. Het enige wat je rechtmatig kan claimen zijn de teveel betaald abonnementskosten.

Als het hebben van verbinding erg essentieel is, ofwel je inkomen hangt ervan af, en het kan (zeer)grote gevolgen hebben als je kortere/langere tijd geen verbinding hebt, dan is het de afweging of je het risico wilt nemen. Hoe korter je zonder verbinding kan, hoe hoger het risico als je dat op een particulier abonnement laat "draaien". Let wel, het is een riscico wat je als ondernemer/zelfstandige dan zelf heel bewust neemt.
__________________