Los bericht bekijken
  #9  
Oud 10 augustus 2009, 19:43
jknip's schermafbeelding
jknip jknip is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 24 februari 2007
Locatie: Broek op Langedijk / Multikabel
Ziggo Internet: All In One max / Technicolor
DTV: HorizonBox 7401
Berichten: 9
Standaard Speedtest Ziggo

Ik zou graag zien dat ik een snelheidstest kan doen op een server binnen de vestiging van Ziggo waarop ik ben aangesloten. Het zou mooi zijn als daar dan tevens een indicatie bij is van de drukte van het moment op de Ziggo lijnen naar die server.
Daaruit kan ik dan opmaken of mijn verbindingstraagheid te wijten is aan de drukte of aan mijn eigen instellingen van routers, MTU, en TCPwindowsize enz.

De metingen met een server buiten het Ziggo netwerk zeggen niet via welke trajecten je daar komt ieder met hun eigen bandbreedte beperkingen. Ook zie ik daar geen indicatie van de drukte. De ping waarde is maar een momentopname.

Zoals het spreekwoord zegt: "de keten is zo sterk als zijn zwakste schakel".
De uiteindelijke snelheid is nooit hoger dan het langzaamste traject. Als Ziggo je een lijn van 50 Mb verhuurt, dan is dat de snelheid tussen je modem en het interne Ziggo netwerk. De snelheid naar een of andere server buiten het Ziggo netwerk in Verwegistan, is niet de verantwoordelijkheid van Ziggo, en je kunt ze er dus nooit op aanspreken.

Je kunt de verkoper van je nieuwe Ferrari ook niet kwalijk nemen dat je in de spits evenveel te laat in Amsterdam komt als je armere collega met een kleine Suzuki. Maar als je garagepad lang genoeg is dan kun je proberen of die 280 wil zonder medegebruikers.