Los bericht bekijken
  #1589  
Oud 9 augustus 2009, 20:33
marchelh's schermafbeelding
marchelh marchelh is offline
Member
 
Geregistreerd: 27 juli 2009
Locatie: Woensdrecht
DTV: 32PFL9604H/12 CI+ SW000.026.075.000/Cisco ITV/NETGEAR WNDR3700/AI1 20Mb
Berichten: 63
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Nico1979 Bekijk bericht
Toen ik mij gisteren, voordoend als absolute leek op zoek naar een nieuwe tv van max. 1500 euro, in een vestiging van EP in Groningen bevond, heb ik aangegeven dat ik "gehoord" had dat Ziggo binnenkort met een mogelijkheid zou komen om digitale televisie te ontvangen zonder apart kastje.

De verkopers wisten mij te vertellen dat deze mogelijkheid allang bestond (Alphacrypt) en dat Ziggo met iets vergelijkbaars zou komen. Hierbij werd echter direct verteld dat dit waarschijnlijk pas in de loop van volgend jaar zou worden. Toen ik de verkopers confronteerde met de "geruchten" dat Alphacrypt binnen afzienbare tijd niet meer zou werken in de nieuwere types lcd-tv's, werd dit afgedaan als bangmakerij van Ziggo, met het doel om de verkoop van de eigen module te stimuleren.

Kortom, mij werd aangeraden om een toestel met CI+functionaliteit aan te schaffen mét Alphacrypt-module. Overigens betrof het ook nog eens een Ziggo-dealer....
Ach ja het gros van die gasten wil alleen maar verkopen en hebben van de techniek geen verstand. Je moet of een professionele verkoper hebben of een goeie hobbyist als verkoper die er zin in heeft om het een en ander in zijn eigen tijd uit te zoeken. En anders zelf het internet afstropen om alles te weten te komen.
Ik zou denk ik die Alphacrypt maar laten zitten. Het is nu niet lang meer wachten voordat ze die CI+ module gaan uitleveren. En als je een Philips hebt, de kwaliteit van het analoge net is verbazingwekkend goed. voor een Sony of Samsung en dergelijke weet ik echter niet. En wat betreft de CI+ problemen met Philips series zal dat wel snel opgelost worden denk ik.

Het probleem van de restricties die Ziggo kan opleggen met die CI+ is denk ik het enige probleem wat over blijft waar we geen zicht op hebben. Ik hoop dat ze niet al te gekken dingen gaan doen
Anders denk ik dat het rap afgelopen zal zijn met CI+, voor dat de krakers er weer mee gaan spelen. Zeker als er ook al spraken is dat ze in de satelliet wereld ook al CI+ willen adopteren. hoe breder de markt hoe meer kans dat er mee gesleuteld gaat worden. Zeker als er allerlei 18+ kanalen gebruik van gaan maken.

Laatst gewijzigd door marchelh; 9 augustus 2009 om 20:50