Los bericht bekijken
  #69  
Oud 9 augustus 2009, 14:34
Leonardo's schermafbeelding
Leonardo Leonardo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 11 september 2002
Locatie: Den Helder, 1781 - Centrum. (ex-Multiweb.)
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra - ARRIS Touchetone TM702 eurodocsis3
DTV: Humax IHDR-5050C
Berichten: 380
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door meesdroo Bekijk bericht
Maar je kunt van een helpdesk niet verwachten dat zij jouw problemen kunnen oplossen aan de hand van de summiere informatie die je verschaft; dat kunnen wij hier niet eens, en ik sla dit forum een stuk hoger aan dan de hele helpdesk.

Ga dus aan de slag, en geef ons de gegevens die nodig zijn om je probleem op te lossen.
Beste Mees,

Voor mij ook de laatste keer.
Alles aan mijn kant en bij mijn kennis is OK.

Als wij de 'probleem'-machine met Win-Basic aansluiten op een XS4ALL account/verbinding draait hij als een trein. Op twee Ziggo-accounts/verbindingen draait hij slecht.

Gezien hij als een trein bij XS4ALL draait kan ik niets anders stellen dan dat het probleem bij Ziggo ligt.

Van DNS-servers configuratie etc. heb ik weinig verstand maar het scherm zei duidelijk dat de machine de DNS-server had gepingd en geen antwoord kreeg.
De bewuste DNS-server heb ik met mijn WatchMouse account vanuit de hele wereld gepingd en gaf dan wel antwoord met goede waarden.
Overigens vandaag deze melding niet gehad.

De helpdesk heeft meer dan zijn best gedaan en zelfs contact gehad met de back-office en daaruit bleek dat de verbindingen naar het modem prima waarden gaf.

Ik ben het wel met je oneens dat ik te weinig informatie heb gegeven.
Als de machine in zijn standaard confugiratie staat met auto IP en auto DNS ontvangen mag er toch zeker geen probleem zijn want voor de storingen in 1781 cq de snelheidsverhoging werkte de machine grandioos.
Ik ga niets meer veranderen cq testen en as. dinsdag gaat de machine weer naar zijn eigen adres, hopelijk heeft Ziggo dan het probleem dan onder controle. Want dat het bij Ziggo ligt, daarvan ben ik van overtuigd.

In ieder geval hartelijk bedankt voor je hulp maar je begrijp dat er bij op een gegeven moment 'iets' breekt en ik ongezouten mijn ventileer. Degene die mij langer kennen zullen weten dat ik niet gewend ben dit soort flames af te geven. Daarvoor mijn oprecht gemeende excuses.
__________________
Groet, Leonardo.
MGVnr: 173
Navigare necesse est.
www.vantijn.net