Los bericht bekijken
  #67  
Oud 9 augustus 2009, 13:54
meesdroo's schermafbeelding
meesdroo meesdroo is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 1 mei 2009
Locatie: 1972 IJmuiden Multikabel
Ziggo Internet: Alles-in-1 +;Motorola SBV5121E;Sitecom WL-600;IPCOP 1.4.21+CopFilter;Linksys 54G;Sparc;PC's;MACs
DTV: humax IR-FOX C; samsung DCB-B270R.
Berichten: 704
Exclamation

Nogmaals, (en hopelijk nu voor de laatste keer) DNS-servers ping je niet! Het DNS protocol doet niets met pings en heeft op geen enkele manier pings nodig. DNS-servers doen alleen DNS en wanneer je dat wilt testen heb je dus een specifieke DNS-test nodig die alleen DNS doet. Een heleboel DNS-servers beantwoorden pings niet eens, als een soort extra beveiliging tegen DoS aanvallen; het advies voor DNS-servers is ook om pings niet te beantwoorden.

Dat gezegd hebben nu de volgende tests:

1. Tussen PC en DNS-server:
http://www.grc.com/dev/DNSBench.exe
(wanneer je op het forum publiceert, s.v.p. de public servers met Add/Remove vóór de test verwijderen i.v.m. hoeveelheid data).
2. Tussen DNS-server frontend en de diverse backend servers:
https://www.grc.com/dns/customtest.htm
(wanneer de default-waarden niet werken kan je 100,100,10,10,10 proberen)
3. Een algemene test met een hoog DNS gehalte:
http://netalyzr.icsi.berkeley.edu/index.html
4. En tenslotte wanneer je twijfelt aan je router als DNS-server:
https://www.grc.com/dns/crashtest.htm
(zou trouwens ook bij test 1 er al uit kunnen komen)

Wanneer je helemaal van de invloed van "normale" DNS servers af wilt kan je op je netwerk of zelfs op elke PC afzonderlijk je eigen DNS server gaan draaien. Kandidaten die ik je daarvoor aan kan raden zijn Unbound en Treewalk.

Het heeft verder geen zin verder te klagen, ook niet gekleurd, wanneer je je probleem opgelost wilt hebben zul je het zelf moeten onderzoeken; wij als forum kunnen dat niet doen, wij kunnen je alleen vertellen hoe.

Doe dus eventueel ook de door mij voorgestelde test met externe DNS servers, per aangesloten PC ingesteld, teneinde mogelijke fouten van Ziggo-servers alsmede mogelijke fouten van je router geheel uit te sluiten.

Ikzelf heb hier o.a. een Sitecom WL-600 staan die in gebruik is door mijn vrouw (die houdt niet van mijn ultra-strenge Firewall en DNS). Wanneer deze Wl-600 zelf DNS moet doen (ziggo of andere servers maakt niets uit) moet ze altijd minimaal twee keer per nieuwe site klikken om geen melding te krijgen dat de site niet gevonden kan worden, en stort de doorvoer na 1 á 2 dagen in omdat de router steeds voller loopt. Met externe DNS per PC loopt alles weken lang op volle snelheid.

Je kunt best kritiek hebben op Ziggo; de apparatuur die zij meeleveren is zeker niet zo goed getest als zij suggereren, en de nazorg in de vorm van firmware-updates blijft vaak uit. Maar je kunt van een helpdesk niet verwachten dat zij jouw problemen kunnen oplossen aan de hand van de summiere informatie die je verschaft; dat kunnen wij hier niet eens, en ik sla dit forum een stuk hoger aan dan de hele helpdesk.

Ga dus aan de slag, en geef ons de gegevens die nodig zijn om je probleem op te lossen.

Mees de Roo
__________________
Er bestaan 10 verschillende soorten mensen; de ene soort kan binair rekenen en de andere niet.

Laatst gewijzigd door meesdroo; 11 augustus 2009 om 23:39 Reden: type-fouten; onvolledigheid