Los bericht bekijken
  #1571  
Oud 9 augustus 2009, 08:17
G038's schermafbeelding
G038 G038 is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 31 maart 2008
Locatie: Omgeving Den Haag ex-Casema
Berichten: 137
Standaard

Ongeacht welke bril je op hebt, feit is dat Ziggo in april van dit jaar middels bedrijfsfanta eeh woordvoerder Gradus Vos meedere malen gesteld heeft dat Ziggo ťcht niets heeft tegen de Alphacrypt gebruikers en dat ze deze gebruikers zeker niet bewust zullen tegenwerken. Slechts enkele maanden later zien we nu exact datgene gebeuren, (een deel van de) Alphacrypt gebruikers worden bewust tegengewerkt.

Hierbij wordt opnieuw het argument gebruikt dat Ziggo ook niet anders kan maar dat ze wel moeten van de content providers. Bij dit argument zijn al vele malen kritische vraagtekens gezet (waarom heeft CAIW hier geen last van? Waarom alle zenders blokkeren als slechts enkele content providers deze eisen stellen? etc.). Op deze vragen wordt nooit gereageerd door Ziggo. Het is duidelijk dat met ditzelfde argument Ziggo ook alle andere Alphacrypt gebruikers kan gaan "afsluiten", al lijken ze daar nog mee te zullen wachten.

Dit alles leidt tot de gedachte dat Ziggo andere redenen heeft voor het invoeren van CI+ en het hele certificeren van IDTVs, waar ze liever niet over willen praten. Waar het gaat om het versleutelen van de zenders uit het digitale basispakket is inmiddels gebleken dat het hierbij om puur commerciŽle redenen gaat die niet in het belang zijn van de klanten maar hen wel opzadelt met onnodige kosten.

Ook als het gaat om CI+ lijkt het er nu op dat Ziggo bezig is om commerciŽle belangen veilig te stellen. De klanten hebben hier geen voordeel van maar moeten er wel voor betalen.

De acties waarbij Ziggo klanten dwingt om een door hen gecertificeerde decoder te gebruiken is een schoolvoorbeeld van koppelverkoop. Koppelverkoop is in Nederland verboden voor ondernemingen met een economische machtspositie (http://nl.wikipedia.org/wiki/Koppelverkoop). Als Ziggo inkomsten blijkt te kunnen genereren uit de verkoop van het gekoppelde product (de settopbox of de CAM) lijkt het mij dat Ziggo hierbij over het randje gaat van wat in Nederland toelaatbaar is. Aan het gekoppelde product smartcard zullen ze in ieder geval verdienen...

Laatst gewijzigd door G038; 9 augustus 2009 om 08:29