Los bericht bekijken
  #17  
Oud 8 augustus 2009, 22:25
Curioso's schermafbeelding
Curioso Curioso is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 25 mei 2009
Locatie: Tegelen @home
DTV: Samsung LE32B651 met Neotion
Berichten: 126
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Fjacobse Bekijk bericht
Ik heb nog even gekeken naar een interview met Gradus Vos dit voorjaar. Idd, het basispakket wordt niet ongecodeerd uitgezonden vanuit commercieel oogpunt. Ziggo wil graag weten hoeveel digitale kijkers ze hebben en als iedereen een smartcard heeft (die je dan wordt opgedrongen), dan is het veel makkelijker om de abonnementen aan te passen cq toe te voegen.
Inderdaad, door iedereen die digitaal wil kijken te dwingen een decodeer module en een smartcard aan te schaffen, verlagen ze de drempel voor additionele diensten, waar de eigenlijke winst zit. Het uitrollen van CI+ zal ongetwijfeld hand in hand gaan met andere additionale diensten die blijkbaar met een alphacrypt niet goed mogelijk waren. Elders is al genoemd dat de CI+ modules time-shift recording mogelijk maken.

Wat me stoort aan het geheel is dat klanten die tevreden zijn met het basispakket moeten meebetalen aan het platform dat alleen nodig is voor die extra diensten.

Een andere mogelijkheid tot drempelverlaging was geweest om bij b.v. een jaar-abonnement op extra diensten een CI+ module gratis of met korting te geven.