Los bericht bekijken
  #3  
Oud 8 augustus 2009, 19:21
Drrrrkkk's schermafbeelding
Drrrrkkk Drrrrkkk is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 8 augustus 2009
Locatie: Zandvoort, Casema
Ziggo Internet: Alles-in-1 Extra (Arris)
DTV: Humax
Berichten: 11
Standaard

Omdat ik zelf maar ben gaan snuffelen hier op het forum kwam ik steeds meer tegen over de waardes die bij mijn downstream en upstream stonden. En het wees allemaal richting een niet goed aangesloten gebeuren. Vaag, want dit was júist met nieuwe kabels door de Ziggo-monteur gedaan. En bovendien zouden de helpdeskmedewerkers van Ziggo me dit natuurlijk ook allang hebben kunnen verteld aan de hand van die waardes
Anyway, ik vond de kabel van de splitter naar het modem een beetje dun en gedraaid er uit zien en heb doen met de moed der wanhoop maar een andere (nieuwe, kortere) kabel met vergulde pluggen van mijn werkgever ertussen gepropt. Vrijwel meteen een snelle(re) reactie op het modem. Als ik er op aanlogde kreeg ik dit te zien:

Downstream:
Downstream1t/m4 in gebruik!
Freq: 194.00mhz
Power: 1.03dbmv
Snr: 37.36
CM state: QAM256
Octets recieved: 2296518

Upstream:
Upstream1 in gebruik, overige 3 niet.
Freq: 52.00mhz
Power: 47.50dbmv
Channel type: DOCSIS2.0(ATDMA)
Symbol rate: 5120
Modulation rate: 32QAM

Status: DHCP_V4_IN_PROGRESS

Amper na een minuut was dit weer weg en kreeg ik de pagina van het modem niet meer. Meteen IPCONFIG /ALL gedaan en ik bleek opeens een IP in de 94-reeks te hebben (dus in plaats van de 192.168-reeks). En toen gebeurde het: internetverbinding werkt. Meteen ook de telefoon gepakt: telefonie werkt ook! Rotte kabel geweest dus? Zou wel heel toevallig zijn dat ik net de goede te pakken had... we zullen het waarschijnlijk nooit weten

Hierna meteen een speedtest gedaan:
Ik scoor dus rond de 35mbit als downstream... is dit normaal voor een zaterdagmiddag als je een 50mbit-lijn hebt? (ben niet bekend met kabelinternetsnelheden... kom van het ADSL-kamp vandaan ).
Overigens branden weliswaar nu alle lampjes op het modem, maar Link brandt niet constant. Hoort dit?

Maar nu is het dus zo dat 1 computer (waarop ik dit tikte) direct aan het modem is verbonden... ik moet het dus nog loskoppelen en aan mijn router aansluiten. Beetje dubbel gevoel: aan de ene kant moet ik dit wel doen zodat het rest van de apparaten ook mee kunnen internetten, maar aan de andere kant ben ik als de dood om de verbinding die ik nu met veel pijn en moeite heb, te verliezen.

Laatst gewijzigd door Drrrrkkk; 8 augustus 2009 om 19:30