Los bericht bekijken
  #11  
Oud 7 augustus 2009, 16:06
Riparius's schermafbeelding
Riparius Riparius is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 5 maart 2009
Locatie: ***
Berichten: 3.926
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Frank-NL Bekijk bericht
Wat is nou precies het probleem?

Nee, we worden niet opgelicht. Je betaalt Ziggo voor het doorgeven van de zenders en het onderhouden van het netwerk. De commerciele omroepen verdienen hun geld met reclame. De staatsomroep wordt gesubsidieerd en verdient ook met reclame.

Wat is daar zo moeilijk aan?

Dat je zonder smartcard niet kan kijken, heeft absoluut niets met vergoeding te maken, immers een smartcard kost niets. Ziggo moet wel versleutelen omdat anders iedereen alle content van het netwerk kan zien (alle premium zenders, eredivisie, noem maar op).
Dat laatste klopt natuurlijk niet: bij CAIWAY zijn alle zenders uit het digitale basispakket onversleuteld te ontvangen. Ziggo zou dat net zo goed kunnen doen, maar kiest er om commerciële redenen voor dat niet te doen.

Zelf heb ik een probleem dat door TS (m.i. ten onrechte) helemaal niet wordt aangekaart, en dat zijn de themakanalen van de NPO. Die themakanalen worden net als Nederland 1,2 en 3 bekostigd uit de algemene middelen, en zouden daarom ook voor iedere abonnee zonder meerkosten te ontvangen moeten zijn, evenals dat al het geval is met de Nederlandse publieke regionale omroepen.