Los bericht bekijken
  #54  
Oud 7 augustus 2009, 11:56
Willydz's schermafbeelding
Willydz Willydz is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 7 augustus 2009
Locatie: Roosendaal/@Home
Ziggo Internet: Z3/Motorola
DTV: Humax iHDR-5050C
Berichten: 3
Standaard

Ik heb het probleem dus ook. Ik ben nog maar sinds kort (weer) klant bij Ziggo en dacht in eerste instantie dat het aan mijn apparatuur (router/AP) lag (die overigens goed werkte toen ik nog ADSL had). Ik zit in het oude @Home gebied (Roosendaal).

Het probleem is zoals hierboven omschreven: een willekeurige pagina (niet alleen nu.nl, maar kan werkelijk elke pagina zijn) laad opeens niet. Na een druk op F5 doet de pagina het weer wel.

Daarnaast (en waarschijnlijk geralateert) valt ongemerkt de verbinding af en toe weg, voor de meeste mensen zal dit niet eens opvallen (BV MSN heeft er geen last van), maar ik beheer een website/server en ik heb regelmatig een SSH verbinding via Putty en/of WinSCP open staan, en die is dan opeens de verbinding kwijt. Dit was voorheen met ADSL niet zo.

Ik maak gebruik van een DNS server op mijn netwerk die OpenDNS queried. Had dat eerst ingesteld op Ziggo. Ook met OpenDNS blijft het probleem.

Beide problemen doen zich tot op dit moment voor, dus ik kan niet zeggen dat het probleem is opgelost. Ik wil eigenlijk het probleem gaan melden bij Ziggo, maar ik ken hun nog van vroeger (alles ontkennen, probleem ligt aan de router/switch/netwerkkabel/PC/laptop/frietpan van de gebruiker) dus ik dacht eerst eens kijken op Internet of het vaker voorkomt.


Voor de duidelijkheid: Ik ben sinds een maand weer abonnee, heb het Z3 alles-in-één abonnement maar heb nog het Motorola modem gekregen en heb 20Mbit. Heb eerst gewerkt met een Netgear Router/switch/AP, en die om te testen vervangen door een TP-Link Router met losse TP-Link AP, en weer later de router vervangen door een L1 Router. Probleem blijft.

Afgezien van de hogere download snelheid is de "gevoels-snelheid" bij het surfen lager dan Online-ADSL (welke max 7Mbit was), dit door al die laad problemen.

Laatst gewijzigd door Willydz; 7 augustus 2009 om 20:20