Los bericht bekijken
  #1  
Oud 6 augustus 2009, 14:23
Bullet NL's schermafbeelding
Bullet NL Bullet NL is offline
Banned User
 
Geregistreerd: 28 april 2008
Locatie: Groningen/@Ziggo Noord/Oost
Ziggo Internet: Alles-In-1 Extra 120/10Mbit, Ubee EMV3200B, D-LINK DIR 855
DTV: Digtaal TV Totaal, HD Pakket & Eredivisie Live, Humax 5050C, Samsung DCB-H360RA, Smit CI+
Berichten: 2.328
Standaard [POLL] Lip-Sync problemen met NPO Zenders, (Nederland 1, 2, en 3 HD)

Na aanleiding van de klachten die hier worden besproken is het misschien verstanding om aan Ziggo duidelijk te maken hoeveel abonnees daadwerkelijk problemen hebben met het synchroon lopen van het geluid t.o.v. het beeld van de HD zender van de NPO* zenders, (Nederland 1, 2 en 3 HD)

Een goede beschrijving van het probleem is als volgt;
Wanneer er op het beeld iemand praat zie je de monden bewegen, het geluid (b.v. spraak) komt duidelijk later via de spreakers van de TV/Home Cinema.

Wat is van belang om te weten;

1.
Type HD decoder, veelal doen de problemen zich voor met de Samsung DCB-H360RA decoder. Heb jij een andere decoder, bijvoorbeeld een van Humax of Cisco met het zelfde (Lip-Sync) probleem post het hier dan ook.

2.
Woonplaats, Ziggo is in de veronderstelling geweest dat het probleem zich alleen heeft voor gedaan in het oude @home gebied, Volgens Ziggo medewerkers hier op het forum speelt het nu landelijk, volgens de Helpdesk niet. (belangrijk dus om dit via deze pol aan te geven)

3.
Manier van aansluiten op je TV, gaat de HDMI of Component/Digital audio kabel rechtstreeks naar je tv, of maak je gebruik van een reciver die mogelijk iets aan bewerking met je audio doet.

4.
Signaal sterkte en BER-Waarde NPO-HD zenders, hoewel vermoedelijk geen relatie tot Lip-Sync probleem wel een goed middel om aan te tonen dat het niet aan het aan de signaal sterkte ligt.


p.s. Hou dit topic s.v.p. clean, dan kunnen de resultaten makkelijk gebundeld worden en worden gebruikt naar Ziggo toe. Discussie over dit onderwerp kan je hier kwijt; http://ziggo-gebruikers.nl/forum/showthread.php?t=18815&goto=newpost

Laatst gewijzigd door Bullet NL; 6 augustus 2009 om 14:30