Los bericht bekijken
  #52  
Oud 6 augustus 2009, 12:08
Tens's schermafbeelding
Tens Tens is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 13 april 2005
Locatie: Enkhuizen, Multikabel
Ziggo Internet: All-in-1 basis, Scientivic Atlanta
DTV: Humax
Berichten: 28
Standaard

Sorry Cees, ik doe het even op deze manier anders vergeet ik straks wat:

Wat heeft een statisch ip te maken met een slechte verbinding ?

Ik bedoel enkel een statisch IP van de laptop naar de router.
Het zou kunnen dat de router problemen heeft met een dynamisch IP, gezien het een Linksys betreft die al snel een time out geeft als de refresh te lang duurt op de laptop (bekend probleem ook tussen router en PS3 / Playstation Network).

Je schrijft namelijk dat je digitale TV signaal ook storing heeft, dus zou je dan denken dat je signaal wat je huis binnen komt niet goed is, dat kan een externe storing zijn.

De storing die de decoder of zenders doet vastlopen is vooral in de avonduren en als er gedownload wordt.
Streaming videos afspelen gaat dan, zonder dat er wat anders wordt gedownload, ook extreem traag en geeft ook time outs.
Er is door Ziggo na een jaar steggelen een specialist gehuurd.
Deze heeft binnen en buiten de verbinding bekeken (let wel: er waren reeds 4 monteurs langs geweest waaronder 2 keer een storingsmonteur).Maar over je verbinding dan nog de volgende vragen:
  • Als je verwacht dat het door je draadloze verbinding komt, dan moet je even met een kabel de computer op je router aansluiten en dan kijken of het beter werkt. Is dat hetzelfde, dan is het niet je draadloze netwerk.
De monteur heeft alles weggehaald wat mogelijk storingen kan veroorzaaken, inclusief extra wandcontactdozen in de meterkast etc.

Ik moet bekennen dat ik momenteel niet bij de modem kan dus ik kan het niet direct op het modem testen en op de router kan ik eventueel nog doen maar ik kan wel de draadloze verbinding uitlezen op de laptop. Deze geeft geen wegvallend signaal aan in het log.
  • Je hebt ook al een nieuw modem schrijf je en de verhoogde snelheid, welk modem en abonnement heb je dan ? Alles-in-1-extra en een Arris modem?
De specialist heeft de hele installatie vervangen en versimpeld. Hij heeft uit voorzorg het modem vervangen omdat hij dat uit voorzorg verplicht is(overigens mijn derde modem in 1 jaar tijd). Nu staat het modem direct waar het signaal het pand binnen komt. Ik kan daar overigens niet bij ivm. makelaarskantoor maar het modem is een dunne zwarte die verticaal tegen de wand is gemonteerd met twee schroefjes. Van daaruit gaar een kabel direct omhoog van pakweg 2 meter, naar de eerste verdieping en daar staat in mijn eigen meterkast dan de draadloze router, op pak em beet 8 meter van mijn laptop.

Mijn abbonement is echter onveranderd: nog steeds alles-in-1, of ziggo basic zoals u wilt.
  • Wat voor router (merk en type) gebruik je ? (je probleem zou ook in je router kunnen zitten namelijk als die de hoge snelheid niet aan kan)
Een onder PS3 en Ziggo gebruikters zeer beruchte router: Linksys WRT54G2. Niet bepaald favoriet vanwege zijn incompatibiliteit met Playstation Network maar wel honderd euro goedkoper dan het alternatief en het zou voldoende moeten zijn voor laptop of PS3 gebruik door 1 eindgebruiker.
  • En wat gebeurt er als je de computer met een kabel direct aan de modem aansluit, dus zonder de router, is het dan hetzelfde ?
Zoals ik schreef kan ik daar momenteel niet bij komen.
De meterkast van de makelaar is op slot omwille van de servers van de makelaar denk ik.

nb.
De laatste monteur heeft hier uren rondgehangen om alles na te kijken en waar het kon zoveel mogelijk te vervangen danwel weg te halen juist omdat Ziggo van die storingsmeldingen af wilde (ik ben al vanaf april vorig jaar bezig en het ging sinds een maand of 3 goed). Buiten is ook alles nagekeken door Ziggo storingsmonteurs en daarna zijn Nuon / BAM en Ziggo nog bezig geweest.
oa. omdat die slimmerikken hier een nieuwe ophaalbrug installeerden zonder ook Nuon te verwittigen (waardoor fase 3 er dus steeds uitklapte) en er apparatuur moest worden vervangen vanwege de nieuwe vaste verbindingen naar de ligplaatsen hier.


Overigens zijn de internet verbinding en het TV signaal om deze tijd gewoon goed.