Discussie: Nieuwe installatie
Los bericht bekijken
  #1  
Oud 6 augustus 2009, 11:24
HanL's schermafbeelding
HanL HanL is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 26 april 2008
Locatie: Hengelo / @home
Ziggo Internet: Alles in 1 - Extra / D-Link DIR-855
DTV: Humax iHDR-5050c
Berichten: 2
Standaard Nieuwe installatie

Twee weken geleden A1E besteld. Afspraak gemaakt met monteur. Tot zover geen problemen.

Gisteren monteur op bezoek gehad (keurig op tijd) om A1E te installeren. Gelukkig met een nieuw modem, dus ik verheugde mij al op een geweldige snelheidservaring..., niet dus.

Na installatie van het modem kreeg deze geen verbinding met Ziggo.
DS knippert en na verloop van enige minuten brandt deze stabiel daarna knippert de US lamp. Dit proces herhaalt zich permanent. Volgens de monteur kon dit 20 minuten duren. Hij kon hier niet op wachten en zou later terugbellen of het modem online was. Een uur later belde de monteur inderdaad terug maar het modem was nog steeds niet online. Volgens hem was dit jammer, maar niet uitzonderlijk, en lag het probleem bij Ziggo. Hij zou een call laten maken en ik moest maar wachten op Ziggo.

Vanmorgen nog maar even gekeken..., nog steeds niet online. De stroom van het modem gehaald (1 minuut gewacht) en de stroom er weer opgezet. Resultaat blijft hetzelfde.

Helpdesk gebeld: Zij kunnen niets doen want het modem is niet online. En een storingsmonteur kan pas over 8 dagen komen kijken.

Slechte zaak dat het meer dan een week moet duren om iemand te laten kijken naar een storing....

Aangezien de DS lamp wel blijft branden vraag ik mij af of het probleem in de modem zit of dat er een probleem in de uplink zit. Is er een mogelijkheid om in de log van het modem te kijken? Zo ja, welk IP-adres heeft het modem?