Los bericht bekijken
  #244  
Oud 5 augustus 2009, 23:37
BenJ's schermafbeelding
BenJ BenJ is offline
Senior Member
 
Geregistreerd: 7 september 2002
Locatie: Multikabel
Ziggo Internet: Ai1 Plus - Arris702
DTV: Panasonic TU-DC40RD
Berichten: 1.433
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door Zigmund Bekijk bericht
Dat Ziggo en anoniem in de schulp kruipen is ronduit belachelijk. Neem je verantwoording en los het op voor je gedupeerde klanten maar ga niet naar anderen wijzen. Sony treft geen blaam daar Sony deze software niet live heeft gezet.
Van de zijlijn mee gaan staan roepen lijkt me niet zo zinvol.

Het lijkt me eerder een zaak van gedeelde verantwoordelijkheid in diverse opzichten. Gelet op de fase waarin het CI+ verhaal nog verkeerd, gelet op het feit dat er nu voor het eerst TV firmware "breder is verspreid", gelet op het feit dat je als klant vanuit de manuals niet altijd op de hoogte bent van deze wijze van verspreiden, gelet op het feit dat geen van betrokken partijen ook maar enige vooraankondiging heeft doen uitgaan, lijkt het me niet meer dan billijk dat partijen de handen ineen slaan om de situatie te herstellen en hiervoor een nieuwe "repair" release uitbrengen.

Voorts is het meer dan wenselijk om elke firmware release voor (TV's, decoders, routers enz) die via het kabelnetwerk wordt aangeboden vooraf duidelijk te communiceren.

Alleen als zaken overduidelijk eigendom van fabrikant of provider zijn mag de klant evt. buiten spel worden gezet.

Zelfs als klanten hun toestel op "auto update" hebben staan dienen ze vooraf in kennis te worden gesteld opdat zij de mogelijkheid krijgen om tijdig deze feauture desgewenst te kunnen uitschakelen.

Waarom zou het uitbrengen van firmware updates anders moeten/mogen verlopen dan het uitbrengen van software releases die op het internet worden aangeboden. De gebruiker maakt de keuze en afweging of hij versies al dan niet wenst te implementeren.
__________________
BenJ