Los bericht bekijken
  #16  
Oud 5 augustus 2009, 11:01
fredrix16's schermafbeelding
fredrix16 fredrix16 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 november 2008
Locatie: Sittard
Berichten: 17
Standaard

Citaat:
Oorspronkelijk geplaatst door shaper Bekijk bericht
Maar ik neem aan dat jij (nu nog) gebruik maakt van een AlphaCrypt module?
Dit klopt inderdaad. Deze wissel ik uit met de Sony TV. Ik heb dus maar 1 Alphacrypt, en maar 1 smartcard van Ziggo. Als ik perse digitale TV (i.p.v. analoge) wil kijken wissel ik de Alphacrypt om tussen de TV's.

Voor de duidelijkheid. Voor het instellen van de TV (welk merk dan ook) heb je geen CAM kaart nodig. Alle zender worden gevonden, alleen zijn deze gecodeerd. Alleen voor het daadwerkelijk bekijken van deze zenders is de CAM kaart met Smatcard nodig. Nederland 1 HD, en sommige andere kanalen zijn standaard niet gecodeerd. Ook zonder bovenstaande zijn die gewoon te bekijken.

Maar ik zit inderdaad op het puntje van mijn stoel te wachten op de CI+ CAM van Ziggo. Het is uiteindelijk de bedoeling dat de Alphacrypt in mijn Sony W4500 blijft aangezien die geen CI+ ondersteuning heeft. En dat de nieuwe Ziggo CI+ CAM in deze Philips TV geplaatst wordt. Maar wanneer die precies komt.. Tot dan blijf ik als noodoplossing even switchen met de Alphacrypt. Jij zou je bestaande decoder zolang kunnen blijven gebruiken.

Als je TV wil gaan kopen loont zich trouwens enig speurwerk naar de prijs. Ikzelf heb de TV voor 300 euro minder weten uit te halen dan dat hij bij MediaMarkt in de winkel stond. Een fors bedrag vind ik zelf. Ik weet niet of ik het mag zeggen maar mijn TV is afkomstig van Plasma Discounter in Naarden. Eerst vond ik het maar een rare en fraudeachtige naam, ik ben er naar toe gereden (vriendin woont er in de buurt), en heb op zondag langer dan een uur in een rij moeten staan met mensen die allemaal een TV kwamen kopen. Perfect verzorgd allemaal, en voorzien van showroom en alles. Ook zeer vakkundig personeel. Extra winst proberen ze mijn inziens echter te maken door je aan de balie (overigens zeer vriendelijk) te vragen of je e.e.a. nog nodig hebt. Bijvoorbeeld een HDMI kabel. Hiervoor vragen ze best forse bedragen, evenals een Mediamarkt bijvoorbeeld. De HDMI kabels heb ik dan weer van Conrad, €4.99 per stuk (1,8 meter) voorzien van degelijke gegoten stekkers, en voorzien van de HDMI 1.3 standaard.
Misschien geen merk, zoals die van bij PlasmaDiscounter en MediaMarkt maar wel 30 tot 90 euro goedkoper (voor een kabeltje ).

Een beetje onderzoek bespaart je dus met gemak veel geld.

Laatst gewijzigd door fredrix16; 5 augustus 2009 om 11:02 Reden: Spelfoutje