Los bericht bekijken
  #14  
Oud 5 augustus 2009, 10:24
fredrix16's schermafbeelding
fredrix16 fredrix16 is offline
Junior Member
 
Geregistreerd: 22 november 2008
Locatie: Sittard
Berichten: 17
Standaard

De TV beschikt inderdaad over een CI+ slot waar theoritsch de CI+ CAM van Ziggo inpast. Aangezien de CAM/decoder van Ziggo nog niet uit is, kan niemand hier precies duidelijk over geven. Ik verwacht hier echter ook geen problemen mee, en wel om de volgende reden.

De TV wordt momenteel al gezien als een "Samsung" decoder, en programmeert automatisch zijn zenders in op de kanaalnummers die Ziggo meegeeft. Hij werkt de kanalen in de nacht ook automatisch bij. Een Sony W4500 die ik ook in bezit heb doet dit niet.

Voorbeeld. Nederland 1,2 en 3 kwamen in HD kwaliteit. De Sony moet ik helemaal opnieuw scannen, en alle zender weer een plekje geven. Standaard staan alle kanalen door elkaar.
Deze Philips TV heeft in de nacht echter automatisch zijn kanalen bijgewerkt. Met het gevolg dat ik automatisch Nederland 1,2 en 3 HD tussen mijn zenderlijst heb zitten. Ziggo heeft deze op de Samsung Decoder op kanaal 71, 72 en 73 zitten. Deze Philips TV heeft de genoemde zenders ook op deze kanalen zitten. Heel simpel gezegd. Het aansturen van de Samsung decoders wat Ziggo doet, werkt dus ook op deze TV. Je hoeft dus na de eerste installatie niet meer op zoek te gaan naar zenderwijzigingen. Het zelfde gemak als je losse decoder nu.

Wat ook positief is, is dat Philips geregeld met nieuwe firmware uitkomt. De TV wordt dan geschikt gemaakt voor nieuwe diensten (veelal in andere landen) of het lost problemen op. Zoals mijn probleem in het begin van dit forum. Sony heeft in het verleden dit nooit gedaan, en bestaande problemen (v4000 serie) gewoon genegeerd.Philips geeft deze echter toe, (waarom ook niet, zo erg is het niet) en maakt er een oplossing voor. De kans dat de CI+ Cam van Ziggo gaat werken is dus (mijn inziens) zeer groot. En als deze niet zou werken, vermoed ik dat Philips hier snel op reageert met een nieuwe firmware.